Sobota, 20. julij 2024: Nalomljenega trsa ne bo zlomil

Objavljeno: 19. 07. 2024

|

Sobota, <em>20. julij 2024:</em> <strong>Nalomljenega trsa ne bo zlomil</strong>

Nalomljenega trsa ne bo zlomil

Živimo v času rekordov, izumov, osvajanja trgov, v času, ko štejejo le moč, mladost, zdravje, trdnost; v času, ko šibki, zlomljeni, bolni in stari skorajda več nimajo domovinske pravice. V kaj oziroma v koga bi lahko upali današnji >nalomljeni trsti< in >tleča stenja<, če jim Jezus ne bi zagotovil podpore in jim ne pomagal do pravice?
In nenazadnje – kako hitro bi se brez slabe vesti tudi verni pridružili tuljenju z volkovi današnjega časa, če ne bi imeli tega >božjega Služabnika<, ki nas z Besedo opominja k spoštovanju šibkosti!

Takšen je misijonarski stil Kristusovih učencev: oznanjati evangelij s krotkostjo, šibkostjo a vendar z odločnostjo, ne da bi nad komerkoli kričali, brez kakršne koli domišljavosti ali siljenja. Resnično poslanstvo je privlačiti. Kako je mogoče privlačiti za Kristusa? To pa se lahko začne iz močne povezanosti z Njim v molitvi, češčenju in konkretni dejavni ljubezni, kar je služiti Jezusu v najmanjših bratih. S posnemanjem Jezusa, dobrega in usmiljenega pastirja in poživljeni z njegovo milostjo, smo poklicani napraviti svoje življenje veselo pričevanje, ki razsvetljuje pot, prinaša upanje in ljubezen.

To nam ponovno odkrije dar in lepoto tega, da smo ljudstvo krščenih, torej z Kristusovo milostjo rešenih grešnikov, ter resnično vključeni po delovanju Svetega Duha v sinovski Jezusov odnos z Očetom, sprejeti v naročje matere Cerkve in usposobljeni za bratstvo, ki ne pozna meja in pregrad.

Jezus je krotki in ponižni služabnik. Tako ga predstavi evangelij. Božji sin, ki vse ozdravlja je krotak. On se upira, a ne z nasiljem, ampak s krotkostjo.

Evangelist pove, da je veselo sporočilo za ves svet. Njegova močna in ponižna ljubezen je za vse ljudi. Vsi privilegiji, ki jih je Bog naklonil Izraelcem, so dani za odrešenje vse ljudi, tudi poganov. Služabniki evangelija smo za druge, ne zase. Vsi Božji darovi in milosti, ki nam jih Bog podarja, so dani v korist in službo vseh. Naj nam Jezus odpre srce za vesoljno ljubezen, ki napolnjuje njegovo goreče srce.

Naj Devica Marija pomaga vsem nam kristjanom ohraniti vedno živo in hvaležno zavest našega krsta ter prehoditi v zvestobi pot, ki smo jo začeli s tem zakramentom našega prerojenja. Vedno pa ponižnost, krotkost in odločnost.


pripravil: Ervin Mozetič

foto: PixaBay

obj.: Neža Novak

Povej naprej.