Kdo lahko prejme popolni odpustek na svetovni dan starejših?

Objavljeno: 22. 07. 2024

|

Kategorije: Družina, Vera

Kdo lahko prejme <strong>popolni odpustek</strong> na <em>svetovni dan starejših</em>?

Apostolska penitenciarija je odobrila prošnjo kard. Kevina Josepha Farrella, prefekta dikasterija za laike, družino in življenje, in ob četrtem svetovnem dnevu starih staršev in ostarelih podelila popolni odpustek pod običajnimi pogoji: vernik mora pristopiti k zakramentu spovedi, prejeti obhajilo in zmoliti po namenu papeža.

Komu je odpustek namenjen?

Namenjen je v prvi vrsti starim staršem, ostarelim in vsem vernikom, ki bodo 28. julija 2024, ob četrtem svetovnem dnevu starih staršev in ostarelih, sodelovali pri različnih dejavnostih, ki bodo potekale po vsem svetu, in jih bo pri tem spodbudil pravi duh pokore in dobrodelnosti. Odpustek je mogoče darovati tudi za rešitev duš iz vic.

Popolni odpustek lahko prejmejo tudi vsi verniki, ki posvetijo svoj čas obiskovanju svojih starejših bratov in sester, ki so v stiski ali težavah (kot so bolni, osamljeni, invalidi …).

Prejmejo ga lahko tudi ostareli bolniki in vsi tisti, ki se iz resnih razlogov ne bodo mogli odpraviti od doma in se bodo duhovno povezali s svetimi nalogami svetovnega dneva ter usmiljenemu Bogu darovali svoje molitve, bolečine ali trpljenje svojega življenja, zlasti med različnimi praznovanji, ki jih bodo prenašali mediji. Potrebno pa je kesanje in priznanje grehov in namen, da čim prej izpolnijo tri običajne pogoje.

Apostolska Penitenciarija še prosi duhovnike, da se velikodušno dajo na razpolago za sveto spoved.


Foto: laityfamilylife.va

Obj.: L. M.

Povej naprej.