Priprošnjica vseh, ki imajo težak zakon in težavne otroke

Objavljeno: 27. 08. 2024

|

<strong>Priprošnjica</strong> vseh, ki imajo <em>težak zakon</em> in <em>težavne otroke</em>

Danes je vedno več oseb, ki živijo v težkih, konfliktnih zakonih in nemočno opazujejo, kako se njihovi otroci izgubljajo v pasteh tega sveta ter se oddaljujejo od Boga.

Tem ljudem predstavljata sveta Monika in njen sin sveti Avguštin zgodbo upanja. Sv. Monika je tudi sama živela z nekristjanom, zato je zavetnica vseh, ki živijo v težkih zakonih. Njen sin Avguštin je zašel na stranpota, zato je prav tako priprošnjica vseh staršev, ki jih boli, da so njihovi otroci izgubili vero.

S svojo zvesto molitvijo je izprosila spreobrnjenje svojega moža, tašče in sina. Kako ji je to uspelo?

Iz Avguštinove knjige Izpovedi izvemo, da je na grobosti odgovarjala z nežnostjo, na žalitve z molkom. Če ji je kdo očital to kot slabost, ga je vprašala: »Kaj zahteva več moči, da odgovorimo ali da molčimo, ko nas kdo izziva? Kaj je lažje, da se nasmehnemo ali da se jezimo, ko nas kdo žali?«

Njeno neomajno zaupanje v Boga naj opogumi vse, ki se nahajajo v težkih zakonskih situacijah in vse tiste, ki trpijo, ker so njihovi otroci zapustili Boga. Sveta Monika je živela iz vere, da jih Bog nikoli ni zapustil. Izmolila je ne le moževo in sinovo spreobrnjenje, pač pa je Avguštin postal tako odprt za Svetega Duha, da je danes eden največjih svetnikov in učiteljev v zgodovini Cerkve.


Foto: freepik

Obj.: L. M.

Povej naprej.