Vseslovensko srečanje ločenih v Cerkvi

Objavljeno: 18. 09. 2024

|

Kategorije: Družina

<em>Vseslovensko</em> srečanje <strong>ločenih</strong> v Cerkvi

Razvezani oz. ločeni se v Cerkvi vsako jesen srečajo na vseslovenskem srečanju. Letos bo to v soboto, 12. oktobra, ob 15.00, pri sv. Jožefu v Ljubljani. Naslov srečanja je: “Plamen upanja in molitve”. Po predavanju, ki ga bosta imeli gostji dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec psihiatrije in psihoterapevtka dr. Urška Battelino, bo ob 16.30 sv. maša, ki jo bo daroval škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Po njej bo čas za agape in druženje.

Srečanje organizirata Skupnost razvezanih v Cerkvi (SRCE) in Urad za družino SŠK.

Plakat: Vabilo na vsesl. srečanje ločenih, 12. 10. 2024

Ločeni so živi del naše Cerkve. Prav je, da jim namenimo tudi kakšno molitev, kot je na primer spodnja:

Molitev za ločene družine

Ljubeči Bog, blagoslovi družine, ki trpijo zaradi bolečine ločitve ali razveze. Vemo, da ko se dve osebi poročita, želita biti skupaj vse življenje. Vendar se ta namera v nekaterih zelo zapletenih okoliščinah preprosto ne uresniči.

Daj mir in pogum vsem, ki so doživeli razpad zakona. Pomagaj jim sprejeti njihova čustva zavrnitve, osamljenosti in žalovanja, predvsem pa jim pomagaj verjeti v Tvojo navzočnost in v Cerkev kot vir moči in sočutja.

Pomagaj nam vsem biti občutljiv za čustvene, duhovne in telesne potrebe otrok, katerih starši so se razšli. Omogoči nam, da se jim z ljubeznijo približamo.

Gospod, naj bomo občutljivi za bolečino ločenih župljanov ter jih toplo vabimo v župnijske duhovne in družabne dejavnosti.

Še posebno pa te, o Bog, prosimo, da bi Jezusa, ko ga bomo prepoznavali pri »lomljenju kruha«, nosili s seboj ter se znali vedno z ljubeznijo, sočutjem in razumevanjem približati ločenim družinam.

Amen.


Foto: Srce

Obj.: Luka Mavrič

Povej naprej.