Loading dogodki

Papež Benedikt XVI. je leta 2008 Alfonso Brezmadežnega spočetja razglasil za svetnico. S tem je Indija dobila prvo svetnico.

 

Iz življenja …

Anna Muttathupafathu se je rodila leta 1910 v bogati krščanski družini v Indiji. Ker ji je mati kmalu umrla, jo je vzgajala teta. Mala Ana je bila dosti bolna. Pri trinajstih letih si je v požaru opeka obe nogi, kar je imelo trajne posledice in kar je prekrižalo načrte njene tete, ki jo je želela poročiti.

 

Anna si je vse skozi želela iti v samostan. Leta 1928 je na godovni dan sv. Alfonsa Ligvorija vstopila v samostan z redovnim imenom Alfonsa Brezmadežnega spočetja, in se izšolala za učiteljico.

Zaradi slabega zdravja so jo predstojnice želele poslati domov, a Alfonsa je vztrajala, tako da je konec leta 1936, ko se ji zdravje izboljšalo, naredila večne zaobljube. Vseskozi je bila slabega zdravja, tako da so ji leta 1940 že podelili zakrament sv. bolniškega maziljenja. Alfonsa se je naučila ljubiti svoje trpljenje, ker je ljubila trpečega Gospoda. Ko se ji je pojavil še tumor, ji ni bilo pomoči.

Umrla je 28. julija 1946, to je deset let po večnih zaobljubah.

Takoj po njenem pogrebu so se v Marijini cerkvi njenega samostana zgodili številni čudeži.

Leta 2008 jo je papež Benedikt XVI. razglasil za svetnico. S tem je Indija dobila prvo svetnico. Bharananganam je postal romarsko mesto, ki Alfonso počasti vsako leto z desetdnevnim festivalom.

 

Gradivo:

 

 

Pripravila: dr. Brigita R. Perše