Slovenski škofje ob začetku adventnega časa spodbujajo vernike

Objavljeno: 08. 12. 2019

|

Kategorije: Uredniški izbor

<em>Slovenski škofje</em> ob začetku adventnega časa spodbujajo <strong>vernike</strong>

»Za katoličane je adventni čas obdobje pričakovanja in priprave na praznik Jezusovega rojstva. Dogodek, ki je za vedno spremenil tek zgodovine, se ni zgodil v hrupu ali blišču, ampak v preprostem okolju in tihoti betlehemske noči«, so zapisali slovenski škofje v pismu, ki so ga ob začetku adventnega časa naslovili na vernike.

Škofje vabijo slovenske katoličane, naj v adventu krepijo vero znotraj svojih družin z obiskom svetih maš in redno molitvijo. Prav tako naj posvetijo več časa bolnim, ostarelim in sorodnikom, ki jih niso videli že dolgo časa. V obdobju pred božičem so povabljeni, da obudijo stare krščanske slovenske pobožnosti, kot sta molitev ob adventnem vencu in Mariji romarici. V tem svetem času naj prebirajo Sveto pismo in za božič postavijo domače jaslice. Škofje vabijo vernike, naj se v molitvi pridružijo svetemu očetu Frančišku, ki prosi za blagoslov ubogih in zapostavljenih.

Advent naj bo čas tihote, notranjega miru, molitve in spokojnosti, saj je samo tako mogoče resnično doživeti božične praznike.

Škofje pismo sklenejo z besedami, da se v adventnem času v svojih molitvah posebej spominjajo vernikov in jim želijo blagoslovljen adventni čas.

Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Tatjana Splichal, arhiv Urada za laike

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.