Ob stoti obletnici njenega rojstva se začenja Chiarino leto

Objavljeno: 12. 12. 2019

|

Kategorije: Služenje, Zanimivosti

<em>Ob stoti obletnici</em> njenega rojstva se začenja <strong>Chiarino leto</strong>

V Trentu na Severu Italije so z odprtjem slavnostne razstave začeli leto Chiare Lubich ob 100. obletnici njenega rojstva. Podobni dogodki, ki bodo izpostavili pomen karizme edinosti za današnji čas, bodo v tem letu potekali po vsem svetu.

Po besedah sedanje predsednice Gibanja fokolarov Marie Voce je gibanje šele na začetku svoje poti, kar je ob obisku Loppiana poudaril tudi papež Frančišek. »Chiara je videla daleč naprej in je tudi nam, preko tega, kar je sama zaznavala, dala videti stvari kot bi bile že uresničene. Govorila je o zedinjenem svetu kot bi bil že uresničen. Sedaj pa je na nas, da korak za korakom vse to uresničujemo. Mislim, da smo šele na začetku in da ima Chiarina karizma še veliko povedati svetu. Stoletnica njenega rojstva je zato priložnost, da to skupaj odkrijemo«, je za Vatican News dejala Vocejeva.

Po njenih besedah zato to leto ne bo potekalo v duhu spomina na Chiaro Lubich, ampak bolj v želji po pričevanju njenega sporočila bratstva, edinosti in občestva.

Tudi v Sloveniji bo v tem letu več dogodkov posvečenih ustanoviteljici Gibanja fokolarov in njeni karizmi edinosti; med drugim bodo uprizorili muzikal o njenem otroštvu in mladosti, osrednja prireditev pa bo 25. aprila v Ljubljani.

 

Foto: Radio Ognjišče

Vir: Radio Ognjišče

 

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.