Ko otrok v cerkvi joka, je to lepo oznanilo

Objavljeno: 13. 01. 2020

|

Kategorije: Uredniški izbor

Ko <em>otrok v cerkvi</em> joka, je to <strong>lepo oznanilo</strong>

»Kakor Jezus, ki se je šel, da bi se dal krstiti, tako vi prinašate svoje otroke.« S temi besedami je papež Frančišek začel homilijo med sveto mašo na nedeljo Gospodovega krsta, med katero je krstil 15 deklic in 17 dečkov.

Jezus je odgovoril Janezu: »Naj se izpolni vsa pravičnost« (prim. Mt 3,15). Krstiti otroka, je zanj dejanje pravičnosti. Zakaj? Ker mu s krstom damo zaklad, poroštvo: Svetega Duha. Otrok pride iz krsta z močjo Svetega Duha v sebi. Duh ga bo branil, mu pomagal skozi vse življenje. Zato je tako pomembno krstiti otroke, da bodo odraščali z močjo Svetega Duha.

To je sporočilo, ki  vam ga želim dati. Vi danes prinašate svoje otroke, da bi imeli v sebi Svetega Duha. Poskrbite, da bodo rastli z lučjo, z močjo Svetega Duha po katehezi, s pomočjo, poučevanjem, z zgledi, ki jih boste dali doma. To je sporočilo.

Otroci niso navajeni  biti v Sikstinski kapeli, danes so prvič tu. Niso navajeni biti zaprti v okolju, ki je toplo. In niso navajeni biti tako oblečeni za tako lep praznik kot je danes. Če se bodo čutili malo neudobno v določenem trenutku in bo eden začel jokati … se ne ustrašite se, pustite otroke jokati in vpiti. Če vaš otrok joka in se pritožuje, je to zato, ker mu je prevroče – slecite mu kaj ali pa je lačen – podojite ga tukaj; da, čisto mirno. Otroci imajo zborovske sposobnosti. Dovolj je, da eden da intonacijo: »la« in že začnejo jokati vsi in tako se začne koncert. Ne ustrašite se. Lepa pridiga je, ko otrok joka v cerkvi.

In ne pozabite: »Vi prinašate Svetega Duha v svoje otroke.«

Vir: Radio Vatikan

Foto: Zavod Pridi.com

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.