Zakaj sta sol in luč pomembna?

Objavljeno: 03. 02. 2020

|

Zakaj sta <strong>sol</strong> in <strong>luč</strong> <em>pomembna?</em>

Si že kdaj jedel jed, ki ji je mama pozabila dodati soli? Kaj ni bila ta jed brez okusa?  Potem, ko ste ji dodali le za ščepec soli, jed premešali in malce počakali, je postala veliko bolj okusna.

In kako neprijeten je občutek, ko v hiši zvečer, ko je že tema, zmanjka elektrike. Kaj ne bi bilo čudno, če bi baterijsko lučko, ki bi nam v takem trenutku osvetlila prostor, prižgali in jo zaprli v omaro? Malo svetlobe bi lahko videli le ob robovih vrat takšne omare, sicer pa bi bili še naprej v temi.

S soljo in lučjo Jezus primerja naša dobra dela. Jed ne bo dobra, če je ne bomo osolili. In luč ne bo svetila, če jo bomo zakrili.

Sol je tista, ki jed naredi bolj okusno, a jed je najbolj okusna, če se tisti, ki jo skupaj uživamo, med seboj dobro razumemo. Podobno je temu, ko nas v trenutku, ko zmanjka elektrike, oče ali mama objame in stisne k sebi. Takoj se počutimo bolje.

Sol in luč predstavljata našo ljubezen in naša dobra dela. Jezus nas vabi, da ju izkazujemo vsem ljudem, s katerimi se vsak dan srečujemo. Tako bomo pokazali, da želimo slediti Jezusu. Če nam kdaj ne uspe, ne obupajmo. Poskušajmo znova in znova! Tako bomo imeli vsak dan več okusa po Jezusu.

Pripravila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.