Filma Tihi večeri in Onkraj poljan žanjeta uspeh

Objavljeno: 04. 02. 2020

|

Kategorije: Zanimivosti

Filma <em>Tihi večeri</em> in <em>Onkraj poljan</em> žanjeta <strong>uspeh</strong>

V decembru je bil premierno predvajan najnovejši 54-minutni film Studia Siposh o pisatelju Francu Ksaverju Mešku z naslovom Tihi večeri. V teh dneh je izšel tudi napovednik za film, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Naslednje projekcije filma Tihi večeri bodo:

– v Ormožu, 30. januarja ob 18.00 v Beli dvorani Grajske pristave,

– v Gorišnici, 31. januarja ob 20.00 v Kulturni dvorani,

– v Slovenj Gradcu, 27. februarja ob 20.00 v Kulturnem domu Slovenj Gradec,

– v Radovljici, 12. marca, v Celovcu, 19. marca …

– kmalu tudi v Ljubljani!

Za ostale projekcije lahko spremljate spletno stran: www.ksaver.si/projekcije

2. februarja 2020 je film izšel tudi na DVD-ju v knjigarnah Celjske Mohorjeve družbe ter digitalno na spletni strani Studia Siposh: www.siposh.com.

Igrani podfilm z naslovom Onkraj poljan pa na filmskih festivalih po svetu že doživlja uspehe. Vključitev igranega dela v dokumentarni film ter možnost, da se igrani del predvaja čisto ločeno, se je izkazala za pravo odločitev, saj z igranimi filmi veliko bolj čustveno vstopimo v gledalčevo doživljanje, podajanje vrednot in sporočila pa seže še globlje. Ustvarjalci upajo, da bodo lahko produkcijo filmov s krščansko vsebino vse bolj približevali širšemu občinstvu, ki ga lahko veliko bolj univerzalno nagovarjajo z zgodbami v obliki igranih filmov.

Na kratko o festivalskih uspehih filma: http://www.siposh.com/si/blog/2020/1/21/festivalska-pot-kratkega-igranega-filma-onkraj-poljan

Povej naprej.