Pomoč učencem katoliških šol pri stroških šolanja

Objavljeno: 09. 03. 2020

|

Kategorije: Zanimivosti

<strong>Pomoč učencem katoliških šol</strong> pri <em>stroških šolanja</em>

Radio Ognjišče se vsako leto v marcu, v postnem času, pridruži dobrodelnemu projektu v pomoč učencem in dijakom katoliških šol, ki zaradi skromnejših finančnih razmer v družinah, ne zmorejo pokriti celotnega stroška šolanja, nekateri bivanja v Dijaških domovih.

Vsak naj bi izbral šolo po svojih željah, se izobraževal v okolju, kjer gojijo vrednote, ki so mu blizu in bi jim rad sledil.

Namen tedna je predstaviti utrip in delo na katoliških izobraževalnih ustanovah v Sloveniji. Letos je gostitelj osrednjega dogodka, koncerta katoliških gimnazij in osnovne šole, Gimnazija Želimlje.

Drugi namen tedna pa je zbiranje prostovoljnih darov za štipendiranje dijakov in učencev, ki so potrebni pomoči, za tako imenovani šolski sklad. Brez te pomoči nekateri učenci in dijaki ne bi zmogli dokončati šolanja.

V etru radia Ognjišče boste vse dni v tednu lahko poslušali izjave, utrinke in daljše prispevke, tudi oddaje o življenju mladih, o vzgojnem delu, spremljanju vzgojiteljev, pedagogov in socialnih delavcev na poti mladostniškega iskanja, tudi o stiskah in izzivih mladih danes.

Darovani prispevki se bodo zbirali od ponedeljka do petka, vsak dan med 7. in 19. uro, v petek, 13. marca, ko bo v etru Radia Ognjišče posnetek osrednjega koncerta, bo mogoče darovati vse do 23. ure. Na drugi strani telefonske številke 01 47 02 102 bodo vse dni redno čakali dijaki in profesorji. Domov boste prejeli položnico.

Darujete pa lahko tudi na:

TRR NLB d.d. SI56 0201 0001 0152 374

Sklic: SI00 12-03-2020

Naslov: Zavod sv. Frančiška Saleškega, Želimlje 46, 1291 Škofljica

Iskrena hvala, če prepoznate klic po pomoči in za vašo velikodušnost.

 

Vir: Radio Ognjišče

Foto: stanislav.si

Povej naprej.