Priprava na zakon v času samoizolacije

Objavljeno: 18. 03. 2020

|

Kategorije: Poroka

<strong>Priprava na zakon</strong> v času <em>samoizolacije</em>

Izkoristi svoj čas in tehnologijo: poglobita svoj odnos in se pripravita na zakon

V teh dneh živimo v situaciji, ki nas je vse presenetila in lahko krepko prekrižala naše načrte. Epidemija, ki nas je prikovala na naše domove, pa ima lahko vrsto pozitivnih učinkov – več smo lahko z našimi najbližjimi, več lahko beremo in se izobražujemo; doma lahko opravimo marsikaj, kar smo že dolgo odlašali.

Posledica vsega dogajanja v družbi je tudi prepoved opravljanja obredov, ki jih je izdala SŠK. To pa žal pomeni, da so v teh dneh (in ne vemo, do kdaj bo ta prepoved trajala) odpovedani tudi termini priprave na zakon. Na Zavodu Iskreni so se zato odločili, da bodo vsem, ki želijo opraviti pripravo na zakon ali pa izkoristiti obilico časa, ki je sedaj na voljo, ponudili dodaten termin E-priprave na zakon. E-priprava se v tem primeru večinoma opravi preko spleta, le zaključek (ki bo konec maja), zahteva srečanje v živo.

E-priprava na zakon je kakovosten 3-mesečni program, na katerem se s pomočjo duhovnega spremljevalca in poročenih parov temeljito pripravita na zakon.

 

Kako poteka E-priprava na zakon?

Prvi del E-priprave poteka preko spleta. Udeleženci so povezani v skupine; vsako vodita dva voditeljska para, skupaj z duhovnikom. Voditelji udeležencem tedensko pošiljajo vsebine, o katerih se par pogovori in vsak posebej svoja razmišljanja tudi zapiše (vse se odvija na posebej za to namenjeni platformi). Vsebine se nanašajo tako na vsakodnevno skupno življenje kot na področja, ki se najbolj intimno in globoko dotikajo skupnega življenja.

Drugi del pa poteka v živo: vikend je pika na i celotne priprave. Voditelji spregovorijo o svojih izkušnjah in parom podajo vsebine, ki so v pripravi na zakon najbolj pomembne.

E-priprava na zakon tako omogoča obilico možnosti za pogovor in temeljito pripravo na različne vidike zakonskega življenja.

Udeleženci po opravljeni pripravi dobijo potrdilo.

 

DODATNI TERMIN pomladanske E-priprave na zakon!

Začetek: 1. april 2020

Vikend: 22. do 24. maj 2020, Nazarje

Spoznavno srečanje: morebiten termin za srečanje preko spleta bodo prijavljeni dobili naknadno

 

Več informacij: povezava.

Prijava: prijavnica.

 

PS: Za pare, ki so se znašli v finančni stiski, nudijo tudi možnost sofinanciranja programa. Več preberite tukaj.

Povej naprej.