Vseslovenski molitveni dan v čast Božji Materi Mariji

Objavljeno: 24. 03. 2020

|

Kategorije: Uredniški izbor

<strong>Vseslovenski molitveni dan</strong> v <em>čast Božji Materi Mariji</em>
Na pobudo ljubljanskega nadškofa metropolita in predsednika Slovenske škofovske konference msgr. Stanislava Zoreta so slovenski škofje določili, da bomo v sredo, 25. marca 2020, na slovesni praznik Gospodovovega oznanjenja Mariji, praznovali vseslovenski molitveni dan v čast Božji Materi Mariji v zahvalo za matere in priprošnjo za zdravje vseh bolnih.

Škofje vabijo duhovnike, da ta dan pri svetih mašah vključijo prošnjo za vse matere, bolnike ter zdravstvene delavce v naši domovini. Člani redovnih skupnosti, družb apostolskega življenja in laiških gibanj so povabljeni, da v svojih domovih molijo za matere, družine, zdravje v naši domovini ter na priprošnjo Božje Matere Marije, ki jo v litanijah kličemo tudi »zdravje bolnikov«, k čimprejšnjemu končanju epidemije.

Škofje vabijo družine in vernike, da ta dan posebej molijo rožni venec, zmolijo litanije Matere Božje, pojejo Marijine pesmi oz. preberejo praznično dnevno Božjo besedo.

 

Na Portalu Pridi in poglej vas vabimo tudi k neposrednemu spremljanju praznične svete maše ob 7.00 in ob 18.30. Povezavo na prenos najdete na tej povezavi.

Vabljeni pa seveda tudi k obhajanju zadnjega dne Tedna družine!

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: arhiv Portala Pridi in poglej

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.