Svetopisemske kateheze za otroke na spletni strani Bibličnega gibanja

Objavljeno: 01. 04. 2020

|

Kategorije: Kateheze za otroke, Vera

<em>Svetopisemske kateheze</em> <strong>za otroke</strong> na spletni strani <strong>Bibličnega gibanja</strong>

Dragi ljubitelji Božje besede!

V teh tesnobnih časih, ko se moramo več ali manj držati doma, je za otroke še posebej težko. Delajo za šolo, se igrajo in gledajo filme. Težko bi jih zdaj še silili, da se učijo za verouk. Lahko bi dosegli ravno obratno od tistega, kar si želimo. Pa vseeno je prav, da kaj postorimo.

Sodelavci Bibličnega gibanja so pripravili kateheze na osnovi dvanajstih zgodb iz prvega dela Svetega pisma. Morda imate doma vse polno knjig s temi zgodbami. Vendar ob branju samih zgodb prav lahko izgubimo rdečo nit in glavne poudarke. Ponudba, ki je pred vami, je precej drugačna. Tu vam predstavljamo zgodbe Stare zaveze kot uvod v osrednji del Svetega pisma – v evangelije. Čeprav so le kratki povzetki nekaterih svetopisemskih pripovedi, nas vodijo k Jezusu in omogočajo, da ga laže in zanesljiveje spremljamo. Želeli smo se čim bolj približati načinu, ki ga otroci srečujejo ob prebiranju drugih povesti, kjer tudi spoznavajo nauke za življenje, ki jih prebrana besedila prinašajo.

To so pravzaprav lekcije iz prve knjige Besede življenja, ki so namenjene oživljanju in obogatitvi rednega verouka. V naslednjih knjigah so podani dobesedni svetopisemski odlomki iz slovenskega standardnega prevoda (1996), ob njih pa spodbude za premišljevanje in molitev ter razlaga nekaterih manj znanih besed. Knjige niso le plod razmišljanj in kabinetnega dela. Osnovne zamisli so bile dopolnjene in spremenjene na temelju večletnega dela z otroki v veroučnih skupinah. Otroci so sodelovali z veseljem in zanimanjem.

Knjige je izdala frančiškanska založba Brat Frančišek z namenom, približati Božjo besedo najmlajšim, a tudi njihovim spremljevalcem (katehetom, animatorjem, staršem, starim staršem…), saj so nastale po dolgem in skrbnem študiju in upoštevanju svetovne literature. V nadaljevanju vam bomo ponudili v branje tudi nekaj lekcij iz druge knjige, ki postavlja v ospredje Jezusovo življenjsko zgodbo.

Kateheze najdete na naslednji povezavi: Kateheze za otroke 

za odrasle pa priporočamo, da si vzamete čas in pregledate tudi ostale vsebine, ki jih ponuja Biblično gibanje.

 


Besedilo po spletni strani Bibličnega gibanja avtorice Jelke Melik.

Uredila: Mojca Bertoncel

Foto: Facebook SBG

Povej naprej.