Priprava na zakon do nadaljnjega na Teološki fakulteti

Objavljeno: 08. 05. 2020

|

Kategorije: Poroka

<strong>Priprava na zakon</strong> do nadaljnjega na <em>Teološki fakulteti</em>

Kar dva meseca na Krekovem trgu 1 v Ljubljani ni bilo priprave na zakon zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa. V tednu od ponedeljka, 25. maja do vključno petka, 29. maja 2020 pa bodo voditelji vendarle spet lahko izvedli pripravo na zakon. Predavanja se začnejo ob 19.30 in trajajo do 21.30.

Ker v dvorani na Krekovem trgu 1 ni mogoče zagotoviti varne razdalje med udeleženci, bodo srečanja v veliki dvorani Teološke fakultete, Poljanska cesta 4; torej v neposredni bližini.

Opozorila:

  1. Potrebna je prijava na: [email protected].  Vsi, ki ste se že prej prijavljali na pripravo na zakon, pripišite sporočilo, da bosta prišla na majski termin. Pripišita obe imeni in oba priimka.
  2. Zaradi razkuževanja, podajanja navodil in vodene namestitve v dvorani, pridita vsaj 15 minut pred začetkom.
  3. Priprave na zakon se lahko udeležite samo zdravi.
  4. Maske so obvezne od vstopa na dvorišče Teološke fakultete do odhoda z dvorišča.
  5. Od doma pojdita pravočasno, ker ni lahko najti parkirišča. Nekateri ga boste našli na Streliški ulici, drugi v GH Kapitelj pod Pravno fakulteto …
  6. Če imata majhnega otroka in je nemiren, sta lahko z njim v preddverju, ki je ozvočeno.
  7. Če je kdo od udeležencev tujec in ne zna slovenskega jezika, naj me ob prihodu na to opozori, da bomo našli prostor v ozadju dvorane, kjer bo možno tiho simultano prevajanje.

Od 16. maja 2020 je glede na trenutne razmere določeno, da pri podeljevanju zakramenta poroke veljajo enaka določila kot za sveto mašo (Navodila, poglavje I. Sveta maša), torej brez omejitve prisotnosti do 15 oseb. To pomeni, da morajo verniki ohraniti 1,5 metra razdalje, razkuževati roke in nositi maske.

Več najdete v 6. točki Vprašanja in odgovori ob vzpostavitvi javnega bogoslužja v slovenskih cerkvah v času epidemije COVID-19:

https://katoliska-cerkev.si/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-za-katolicane-ob-vzpostavitvi-javnega-bogosluzja-v-slovenskih-cerkvah-v-casu-epidemije-covid-19

 

Foto: Jože Šenk

Luka M.

Povej naprej.