Ob koncu majnika rožni venec s papežem Frančiškom

Objavljeno: 27. 05. 2020

|

<strong>Ob koncu majnika </strong><em> rožni venec</em> s papežem Frančiškom

V soboto, 30. maja 2020, bo papež Frančišek vodil molitev rožnega venca izpred Lurške votline v vatikanskih vrtovih. K molitvi, ki jo bomo lahko spremljali preko neposrednega prenosa, so vabljena vsa marijanska svetišča po svetu.

»Združeni v molitvi, da bi v pandemiji Devico Marijo prosili za pomoč in podporo ter celotno človeštvo izročili Gospodu,« so zapisali v sporočilu za javnost pri Papeškem svetu za pospeševanje nove evangelizacije, ki je tudi pobudnik dogodka. Molitev rožnega venca v vatikanskih vrtovih se bo začela ob 17.30. Vodilna  tema bo »Vztrajni in složni v molitvi skupaj z Marijo« (prim Apd 1,14). Papežu Frančišku se bodo pridružila različna svetišča po svetu, ki so zaradi pandemije morala prekiniti svoje običajne dejavnosti in romanja.

V molitvi bodo na poseben način sodelovale družine. Desetke rožnega venca bodo molile osebe, ki zastopajo v pandemiji močno zaznamovane skupine: zdravnik in medicinska sestra kot predstavnika zdravstvenega osebja; oseba, ki je ozdravela od koronavirusa, in oseba, ki je izgubila družinskega člana; duhovnik, ki je bolnišnični kaplan, in redovna sestra bolničarka; farmacevtka in novinarka, kot predstavnici vseh, ki so tudi v času pandemije opravljali svoje delo v korist drugih; prostovoljec civilne zaščite s svojo družino; ter mlada družina, ki se ji je ravno v tem času rodil otrok, znamenje upanja in zmage življenja nad smrtjo.

»K Marijinim nogam bo sveti oče položil mnoge skrbi in bolečine človeštva, ki jih je širjenje covida-19 še bolj povečalo,« beremo v sporočilu papeškega sveta. »Srečanje ob koncu marijanskega meseca je novo znamenje bližine in tolažbe za vse, ki jih je koronavirus prizadel na različne načine, v gotovosti, da nebeška Mati vedno posluša prošnje za varstvo.«

Preko neposrednega prenosa bodo povezana največja marijanska svetišča po svetu, ki bodo zastopala vseh pet celin, med njimi Lurd, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompeji in Čenstohova, svetišče Marijinega Brezmadežnega spočetja v Washingtonu, marijanska svetišča v Nigeriji, Slonokoščeni obali, Guadalupu in Lujanu.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.