Sveti oče ob godu sv. Joahima in Ane mladim: Vsaka osamljena ostarela oseba je vaš stari starš

Objavljeno: 27. 07. 2020

|

<strong>Sveti oče</strong> ob <em>godu sv. Joahima in Ane</em> <strong>mladim</strong>: <em>Vsaka osamljena ostarela oseba je vaš stari starš</em>

Po molitvi Angel Gospodov in blagoslovu je sveti oče najprej spomnil, da je danes god sv. Joahima in Ane, Jezusovih starih staršev ter pohvalil prizadevanja v Minsku za prenehanje ognja v Donbassu.

Dragi bratje in sestre, na god sv. Joahima in Ane, Jezusovih starih staršev želim povabiti mlade, da napravijo eno dejanje nežnosti do ostarelih, predvsem do najbolj osamljenih tako po hišah kot po blokih, do tistih, ki že več mesecev niso videli svojih dragih. Dragi mladi, vsak od teh ostarelih je vaš stari starš! Ne pustite jih samih! Uporabite domišljijo ljubezni, da telefonirate ali video telefonirate, pošljete sporočila, jim prisluhnete in kjer je mogoče, vedno ob spoštovanju zdravstvenih predpisov, jih greste tudi obiskati. Pošljite jim en objem. Oni so vaše korenine. Drevo, ki je ločeno od korenin, ne raste, ne cveti in ne obrodi sadov. Zaradi tega je pomembno občestvo in povezanost z vašimi koreninami. To kar od drevesa cveti, izhaja iz tega, kar je pod zemljo, pravi pesnik iz moje domovine. Zaradi tega vas vabim, da na veliko zaploskamo našim starim staršem, vsi!

 


Vir: Vatican News

Foto: Mojca Bertoncel

Obj.: M. B.

Povej naprej.