Božja milost ni čarobna palica

Objavljeno: 28. 07. 2020

|

Kategorije: Zakonci

Božja milost <strong>ni</strong> <em>čarobna palica</em>

Kaj bi dali za življenje brez preizkušenj in težav! To življenje bi bilo brez njih tako enostavno, preprosto in lepo. Tako nam govori naša človeška pamet in tako nas hoče prepričati tudi svet, ki s prodajo raznih pripomočkov za odpravljanje težav kuje drage kovance.

Mnogi tudi Božjo milost razumejo tako, da odpravlja težave vseh vrst. Taka milost je menda dana redkim srečnežem, ki izberejo pravi molitveni obrazec, dovolj “močnega” priprošnjika med svetniki in imajo še to srečo, da drugi zanje molijo. Vsi ostali navadni smrtniki pa se moramo pač sprijazniti z dejstvom, da imamo v življenju stalne težave, skrbi glede financ, muči nas telesno in psihično zdravje, grozi nam izguba službe, pa še v zakonu se vedno znova iščeva …

Apostol Pavel govori drugače. Vse težave, stiske, preganjanja in preizkušnje ostajajo. Jezus jih ne odpravi. »Toda v vseh teh preizkušnjah zmagujemo po njem, ki nas je vzljubil« (Rim 8,37). Pavel celo v najtežjih situacijah niti za hip ne podvomi, da ga nič ne more odtrgati od Božje ljubezni, ker je Jezus dokazal, da je močnejši od vseh ovir.

Bog torej ne želi, da bi sanjali o »čarobni palici«, ki odpravlja vse težave in preizkušnje, ampak želi da jih sprejmemo kot del življenja in kot priložnost, da poglobimo zaupanje Vanj, saj je On močnejši od njih. Če v zakonu ali družini preživljamo težke čase, povabiva Jezusa v najino konkretno preizkušnjo. Skupaj z Njim sva že zmagovalca. Zaupajva mu in mu dajva prostor, da On pokaže svojo moč.

 

Luka M.

Foto: freepik.com

 

Povej naprej.