Kampanja, ki so jo navdihnile papeževe besede: »Ostarele osebe so tvoji stari starši.«

Objavljeno: 29. 07. 2020

|

<strong>Kampanja</strong>, ki so jo navdihnile papeževe besede: <em>»Ostarele osebe so tvoji stari starši.«</em>

»Ostarele osebe so tvoji stari starši.« To je naslov kampanje, ki jo je v ponedeljek, 27. julija, sprožil Dikasterij za laike, družino in življenje. Navdihnile so jo besede, ki jih je papež Frančišek izrekel v nedeljo, 26. julija, po opoldanski molitvi, z njo pa želijo povabiti mlade z vsega sveta, naj izkažejo bližino ostarelim, ki so osamljeni.

V sporočilu za javnost, ki so ga objavili ob tej priložnosti, beremo, da je »osamljenost ostarelih mogoče premagati tudi ob doslednem upoštevanju zdravstvenih predpisov, povezanih s covidom-19. Pandemija je posebej hudo prizadela ostarele in je presekala že tako šibke vezi med generacijami. Vendar pa upoštevanje razdalje ne pomeni sprejeti usodo samote in zapuščenosti.«

Da bi zagotovili spoštovanje ukrepov, ki so v veljavi v različnih državah, kampanja spodbuja mlade, naj ostarelim v svoji župniji ali naselju pošljejo objem preko telefonskega ali video klica oz. podobe. Kjer je oz. kadar bo mogoče, pa mlade vabijo, naj svoj objem konkretno izrazijo s  tem, da ostarele obiščejo.

S kampanjo je povezan ključnik #sendyourhug (pošlji objem), preko katerega želijo razširiti pobudo. Najpomenljivejše objave bodo objavili na družabnih omrežjih Dikasterija za laike, družino in življenje @laityfamiliylife.

Le-ta upa, da se bo mogla tudi preko te kampanje uresničiti želja papeža Frančiška, ki je zapisal: »Želim si naslednje: svet, ki bi živel nov objem med mladimi in ostarelimi.« (Predgovor h knjigi Modrost časa).

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.