V Egiptu žalujejo za »zdravnikom revežev«

Objavljeno: 31. 07. 2020

|

Kategorije: Vera, Zanimivosti

V <em>Egiptu</em> žalujejo za <strong>»zdravnikom revežev«</strong>

V Egiptu žalujejo za Mohamedom Mashalijem, 76-letnim muslimanskim zdravnikom, ki je bil znan kot »zdravnik revežev« in je umrl v torek, 29. julija. V svoji kliniki v mestu Tanta je 50 let zdravil na tisoče ljudi, ki niso imeli denarnih sredstev. Računi, ki jim jih je izstavil, so bili smešno nizki, včasih pa je celo sam podaril denar tistim, ki so živeli v revščini.

Poklic zdravnika je začel opravljati leta 1967, osem let zatem pa je odprl svojo kliniko. K njemu so se zgrinjale množice revežev, tako muslimani kot kristjani, med bolniki ni delal nobenih razlik. Še pred nedavnim je vsak dan pregledal od 30 do 50 pacientov, za kar jim je zaračunal približno pol ameriškega dolarja. Če pa kdo ni mogel plačati, je bil pregled brezplačen. Tudi cepiva in zdravila so bila pri njem brezplačna za tiste, ki jih niso mogli kupiti.

V enem izmed redkih intervjujev, v katerega je privolil, je povedal, da se je za takšno življenjsko pot odločil zato, ker ga je pretreslo, kako veliko je njegova družina žrtvovala zato, da je lahko on postal zdravnik. Na družabnih omrežjih se v teh dneh mnogi spominjajo njegove velikodušnosti, pomoči in srečanj z njim.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.