Papež krstil deklici, ki sta se rodili z zraščenima glavama

Objavljeno: 11. 08. 2020

|

<em>Papež krstil deklici</em>, ki sta se rodili z <strong>zraščenima glavama </strong>

Po poročanju Crux Now je papež Frančišek v preteklem tednu krstil deklici, ki sta se rodili z zraščenima glavama in so ju v mesecu juniju v vatikanski bolnišnici Bambino Gesu po posegu uspešno ločili.

Dvoletni deklici Ervina in Prefina sta se rodili z zraščenima lobanjama v mestu Mabaiki. Ko sta bili dovolj krepki za potovanje, so ju premestili v glavno mesto Bangui, kjer so zanju skrbeli v bolnišnici, ki je bila zgrajena s pomočju vatikanske pediatrične bolnišnice Bambino Gesu, ki deluje v Rimu. Enoto bolnišnice Bambino Gesu v Centralni afriški republiki v Bangui so zgradili po papeževem obisku dežele v letu 2015.

Vodja bolnišnice Bambino Gesu, Mariella Enoc, je predlagala pregled deklic v Rimu, ki bi pokazal, ali je dekličini glavi mogoče ločiti. Strokovnjaki so po pregledu odločili, da je poseg vreden tveganja. Po treh operacijah, so deklici med zadnjo operacijo, ki je trajala 18 ur in pri kateri je sodelovalo 30 specialistov, uspešno ločili.

Njuna mama Ermine Bangalo je po posegu  dejala, da sta se deklici rodili dvakrat, saj si ne predstavlja, kakšna usoda bi ju čakala, če bi ostali v Afriki. Ob tej priložnosti je izrazila tudi željo, da bi obe deklici krstil papež Frančišek, ki je njeno željo izpolnil v preteklem tednu. Kdo ve, morda pa bosta deklici , ki bosta sedaj lahko normalno odraščali, nekoč res postali zdravnici in reševali življenja drugih otrok, kot je dejala njuna mama.

 


Besedilo povzeto po: Crux Now

Foto: twitter Claire Montaigne

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.