Mali Metod na priprošnjo škofa Vovka čudežno ozdravljen

Objavljeno: 25. 08. 2020

|

Mali Metod <em>na priprošnjo škofa Vovka</em> <strong>čudežno ozdravljen</strong>

Radio Ognjišče poroča o primeru dveletnega Metoda z Iga, katerega življenje je bilo  zaradi padca v rezervoar deževnice zelo resno. Do nesreče je prišlo meseca maja, ko je deček padel v rezervoar deževnice, v katerem ga je brez znakov življenja našel oče.

Starša sta takoj začela z oživljanjem, ki ga je po svojem prihodu nadaljevala reševalna ekipa. Dečkovo stanje je bilo zelo resno. Prva diagnostika je pokazala hudo poškodovanost možganov, nastanek možganskega edema, poškodbo srca ter pljuč. Zdravniki so podvomili o smiselnosti oživljanja. Toda starša se nista vdala ter sta takoj prosila občestvo Cerkve za molitev. Na predlog župnika  Janeza  Avsenika so se na  Igu  povezali  v veliko  molitveno  skupino  in  začeli  molitveno  devetdnevnico za priprošnjo Božjega služabnika  škofa  Antona Vovka. Pridružili so se jim številni molivci v župniji in tudi iz drugih krajev Slovenije.

Metodovo stanje se je zelo hitro izboljševalo. Tudi edem v glavi je popolnoma izginil. Na  8.  dan devetdnevnice (19. maja, na rojstni dan škofa Vovka) je Metod dobesedno pritekel domov, brez vidnih posledic nesreče in nevrološke poškodbe. To je bil resnični osmi dan veselja za celotno občestvo cerkve. Metodova hitra ozdravitev je močno nagovorila  tudi  medicinsko osebje ter večino ljudi, ki je spremljalo dogodke. Marsikdo, ki ne verjame v nerazumski potek dogodkov, lahko v Metodovi ozdravitvi vidi velik Božji poseg.

Čudežno ozdravitev so že posredovali postulatorju za beatifikacijo škofa Antona Vovka Gregorju Roglju, začel pa se je tudi postopek za dokazovanje čudeža.

 


Vir: Radio Ognjišče

Foto: spletna stran RO

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.