Kupite nov Vincencijev koledar in prispevajte svoj dar za gradnjo hiše za družino v stiski in za delo z mladimi

Objavljeno: 02. 09. 2020

|

Kategorije: Uredniški izbor, Vera

Kupite nov <strong>Vincencijev koledar</strong> in prispevajte svoj <em>dar za gradnjo hiše za družino v stiski</em> in za <em>delo z mladimi</em>

Novi koledar nosi naslov Sadovi narave. Nastale so fotografije različnih sadežev, semen in drugih darov, ki želijo v nas prebujati hvaležnost nad Božjimi darovi, gesla posameznih mesecev pa želijo nagovarjati notranji svet slehernega človeka.

Letošnja dobrodelna akcija Vincencijev koledar 2020/21 bo zaradi novih razmer potekala nekoliko drugače. Člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote bodo koledarje dostavili na župnije, kjer so ponujali koledarje že v preteklih letih. Verniki bodo tam lahko prevzeli koledar, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic. Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti ([email protected]) ali po telefonu (041 286 454 – Barbara). Priporočen prispevek za koledar znaša 10 evrov.

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrotez izkupičkom dobrodelne akcije želi dokončati gradnjo hiše za družino v stiski. V preteklem letu so se v društvu v zvezi z gradnjo hiše srečevali z mnogimi ovirami in gradbeno dovoljenje prejeli komaj junija letos. Hkrati si ves čas prizadevajo, da bi prišli naproti družinam v stiski, jim vračali dostojanstvo in omogočili pot v samostojno življenje. Še vedno iščejo družino, ki takšno nastanitev resnično potrebuje in je pripravljena rasti v odgovornosti. Zbrana sredstva bodo namenjena tudi delu z mladimi.

V društvu upajo, da bo Bog pokazal, kaj je v tem trenutku največja potreba.  Želijo si, da vas bodo prihodnje leto razveselili z novico, da je hiša, za katero so dobrotniki prispevali svoj dar, pod streho ter da služi pravemu namenu.

Več o koledarju in namenu na spletni strani www.drustvo-vzd.si in na zadnji strani koledarja.

Iskrena hvala za vsak vaš dar!

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

 


Besedilo po: Janja Završnik (obj. na spletni strani Katoliška Cerkev)

Uredila: Mojca Bertoncel

Foto: spletna stran Katoliška Cerkev

Povej naprej.