Anselm Grun: Med seboj se lahko okužimo v negativnem pa tudi v pozitivnem pomenu besede

Objavljeno: 03. 09. 2020

|

Kategorije: Uredniški izbor, Vera

Anselm Grun: <strong>Med seboj se lahko okužimo</strong> v <em>negativnem</em> pa tudi <strong>v pozitivnem</strong> pomenu besede

Benediktinec in avtor številnih knjižnih uspešnic z duhovno vsebino, Anselm Grun, se v času koronavirusa po poročanju Kathpress posveča razmišljanju, kako ljudem, ki so se odvrnili od Cerkve, a še vedno iščejo, nagovoriti na način, ki bo naslovil njihovo hrepenenje.

Grun poudarja, da je skupno obhajanje bogoslužja zelo pomembno, a tudi ljudje, ki so se od Cerkve oddaljili, v sebi še vedno nosijo hrepenenje po Bogu, ozdravljenju, duhovnosti. Kristjani smo pri nagovarjanju slednjih lahko uspešni le, če vanje verjamemo, če jih pozorno poslušamo in začutimo, kaj jih resnično prizadene. Tudi ti ljudje želijo svoje življenje osmisliti.

Sam ljudem daje upanje, da svet ni v rokah politikov in virusa, ampak v Božjih rokah. Tudi, če je današnji čas poln negotovosti, imam v Bogu razlog, ki ga ni mogoče uničiti. Božji Duh deluje tudi v krizi in prebuja nove možnosti, nova razmišljanja in novo hrepenenje, pravi Grun. Na ta način omogoča novo sožitje odgovornosti. Kriza nam sporoča, da se lahko okužimo med seboj tako v negativnem kot tudi pozitivnem pomenu besede.

 


Uredila: Mojca Bertoncel

Foto: Radio Ognjišče

Povej naprej.