Zakramenti vere, odrešenja in večnega življenja: Kristus prihaja in je navzoč

<strong>Zakramenti vere, odrešenja in večnega življenja</strong>: <em>Kristus prihaja</em> in je navzoč

V letošnjem pastoralnem letu na sejah ŽPS razmišljamo o zakramentih Cerkve. Drugo poglavje priročnika Vrata k Bogu nam predstavlja zakramente vere, odrešenja in večnega življenja.

Jezus krščevanje vključi v poslanstvo evangeliziranja, kajti na zakrament je treba človeka pripraviti z Božjo besedo in z vero, ki je pritrditev tej besedi. Vera ni le temelj zakramentov, ampak jo zakramenti z besedami in stvarmi tudi hranijo, jo krepijo in izražajo, zato se imenujejo zakramenti vere (KKC 1122-1123).

Za lažjo predstavitev teme na seji ŽPS smo vam pripravili PPS: Zakramenti vere, odrešenja in večnega življenja

»‘Za življenje gre in ne za smrt!‘ Bolj upajoče besede je težko slišati. Človek hrepeni po življenju, se oprijema vsega, kar mu obljublja življenje, in zavrača to, kar ga spominja na smrt. Ne zaveda pa se, da to, kar je končno, nima v sebi življenja in zato ne more obljubljati življenja, po katerem tako hrepeni. Naš pogled je omejen s končnostjo, s smrtjo in sami ga ne moremo dvigniti, da bi pogledali čez. Ko govorimo o zakramentalnem življenju, gre torej za Božjo dejavno prisotnost v tej končnosti, ki jo posveti in jo zaobjame v Božje delo odrešenja za večno življenje.«

p. David Bresciani


Pripravila: Mojca Bertoncel (besedilo je vzeto iz priročnika za člane ŽPS z naslovom Vrata k Bogu)

Foto: Mojca Bertoncel

Povej naprej.