Člani ŽPS in druge skupine v župnijah: Ostanimo povezani!

Objavljeno: 22. 10. 2020

|

<em>Člani ŽPS</em> in druge skupine v župnijah: <strong>Ostanimo povezani!</strong>

V času, ko so naša medsebojna srečanja v veliki meri omejena in onemogočena, vas vabimo, da člani ŽPS in druge župnijske skupine v vaši župniji ostanete povezani vsaj s pomočjo spletnih orodij kot je npr. ZOOM.

Predlagamo, da tajniki ŽPS oz. voditelji župnijskih skupin v dogovoru z g. župnikom, poskrbite za redne seje ŽPS oz.srečanja vaše skupine preko spleta, o čemer obvestite člane preko sredstev, ki so vam na voljo: osebno z upoštevanjem zdravstvenih priporočil, po telefonu, na e-naslov …

Eden izmed članov ŽPS oz. župnijske skupine (župnik ali tajnik ali voditelj skupine) naj članom, ki imajo e-naslove posreduje povezavo na ZOOM srečanje s kratkimi navodili, kako namestiti aplikacijo in se prijaviti vanjo na dogovorjeni termin. Če bo kdo potreboval pomoč, oz. aplikacije še ni uporabljal, mu na kratko razložite uporabo. Pri tem in za sodelovanje pri sami seji oz. srečanju po potrebi prosimo za pomoč mlajše člane družine naših članov, ki so vešči rokovanja s tem spletnim orodjem. Navodila za gostitelja oz. tistega, ki bo vodil sejo, najdete tudi tule.

Na sejo ŽPS se najprej pripravite v okviru tajništva ŽPS. Tematika letošnjih srečanj je namenoma izbrana tudi z upoštevanjem situacije, ki smo ji priča in je namenjena spoznavanju sedmih zakramentov.

Naj nam razmere ne onemogočijo, da bi ostali povezani! Pokličimo se po telefonu, še posebno starejše in ranljivejše člane ŽPS in drugih župnijskih skupin (in tudi širše v župniji), povprašajmo drug drugega o počutju, ponudimo pomoč in ostanimo povezani v župnijskem občestvu.

Ostanite zdravi in ostanimo povezani!

 


Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.