V čem midva iščeva tolažbo?

Objavljeno: 03. 11. 2020

|

Kategorije: Zakonci

<em>V čem</em> midva iščeva <strong>tolažbo</strong>?

Kolikokrat se zgodi, da tolažbo iščemo v hrani, pijači, pred TV-jem ali računalnikom… Jezus pa pravi: “Blagor žalostnim, kajti potolaženi bodo.” (Mt 5,4). Kaj nam hoče s tem povedati?

Hočeš ali nočeš, žalost je del našega življenja. Na naša potrka vrata ob smrti dragega človeka, zaradi krivic, zla, greha, nesreče, bolezni, ponižanja, razočaranja, osamljenosti …

Sveto pismo uči, da nas žalost lahko vodi v spreobrnitev, ali pa tudi v smrt (2 Kor 7,11). Odvisno od človeka, kako jo vzame. Jezus sam je jokal  pred grobom prijatelja Lazarja, jokal pa je tudi nad Jeruzalemom, ki je zavrnil njegovo odrešenje. Mladenič je žalosten odšel od Jezusa, ker je bil preveč navezan na svoje bogastvo.

Kristjanu pa ni treba več bežati pred žalostjo, niti iskati poceni tolažbe ali samopomilovanja. Bog me čaka, da ga povabim v svojo žalost in me potolaži. Pravzaprav ga povabiva skupaj kot zakonca. Kajti »On nas tolaži v vsaki naši stiski, tako da moremo mi tolažiti tiste, ki so v kakršni koli stiski, in sicer s tolažbo, s kakršno nas same tolaži Bog.« (2 Kor 1,3-4)

 

Luka M.

Foto: Gus Moretta, Unsplash

Povej naprej.