Gradivo za februarsko sejo župnijskih pastoralnih svetov: Zakrament evharistije

Objavljeno: 26. 01. 2021

|

Gradivo za <strong>februarsko sejo</strong> župnijskih pastoralnih svetov: <em>Zakrament evharistije</em>

V letošnjem pastoralnem letu na sejah ŽPS razmišljamo o zakramentih Cerkve. Šesto poglavje priročnika Vrata k Bogu nam predstavlja zakrament evharistije.

Evharistija je vir in vrhunec vsega krščanskega življenja. Evharistija namreč obsega ves duhovni zaklad Cerkve, Kristusa samega, naše velikonočno Jagnje. V njej Bog v Kristusu posvečuje svet. Z obhajanjem evharistije se že zedinjamo z ne beškim bogoslužjem in imamo vnaprej delež pri večnem življenju, ko bo Bog vse v vsem (prim. KKC 1324–1326).

Za lažjo predstavitev teme na seji ŽPS smo vam pripravili PPS: Zakrament evharistije.

Kristus nas vabi k sebi, da nas obdari, da nas okrepi, da nam da tisto potrebno moč za življenje, za to, da delamo to, kar dela pravzaprav Kristus, ki se daje za življenje drugih. Tudi mi bomo lahko dali svoje življenje za druge, če bomo izhajali iz evharistije. Bog se nam vedno bolj bliža zato, da bi se mu mi upali približati in da bi počasi doumeli, kako lepo je biti v njegovi bližini, da bi po njej hrepeneli in jo dokončno tudi dosegli. Človek ni samo materialno bitje, ni samo bitje čutenj in občutij, je tudi bitje vere in mislim, da je prav maša tisti trenutek, kjer se naša vera lahko najbolj prebudi, zaživi in dobi tisto moč, da postane dejavna v vseh trenutkih življenja. (br. Miran Špelič OFM)

 


Pripravila: Mojca Bertoncel (besedilo je vzeto iz priročnika za člane ŽPS z naslovom Vrata k Bogu)

Foto: Mojca Bertoncel

Povej naprej.