Frančišek: Potrebujemo medije, ki pomagajo zoreti v zdravih presojah

Objavljeno: 01. 02. 2021

|

Frančišek: Potrebujemo <strong>medije</strong>, ki pomagajo <em>zoreti v zdravih presojah</em>

Potrebujemo medije, ki osebam pomagajo ločevati dobro od zla, zoreti v zdravih presojah ter videti pomembnost dela za pravičnost in socialno slogo, kot zatrjuje papež v govoru, namenjenem novinarjem ameriške agencije Catholic News Service.

S papežem Frančiškom so se srečali novinarji agencije Catholic News Service, ki jo je leta 1920 ustanovila Škofovska konferenca Združenih držav Amerike. V teh stotih letih delovanja je »dala neprecenljiv prispevek v angleško govorečem svetu, in sicer preko informacij o poslanstvu Cerkve, ki je usmerjena v oznanjevanje evangelija in pričevanje o Božji ljubezni, razodeti v Jezusu Kristusu.« Sveti oče se je z zbrani novinarji zadržal v krajšem pogovoru, pripravljen govor pa jim je izročil v branje.

»V dobi, v kateri se z novicami lahko z lahkoto manipulira in se širijo napačne informacije, si prizadevate, da bi se spoznalo resnico na način, ki bi – v skladu z besedami vašega gesla – bil ‘pravičen, zvest in informativen’.« Papež se novinarjem zahvaljuje za delo ter jih spodbuja, naj še naprej »pospešujejo dialog in lojalno komunikacijo med osebami in skupnostmi«. »Potrebujemo medije, ki lahko pomagajo osebam, predvsem mladim, ločevati dobro od zla, zoreti v zdravih presojah, ki so utemeljene na jasni prezentaciji, nepristranski glede na dejstva, ter prepoznati pomembnost dela za pravičnost, socialno slogo in spoštovanje do našega skupnega doma. Naj duh občestva z rimskim škofom, ki je bil vedno značilno znamenje Catholic News Service, še naprej vodi vaše prizadevanje za služenje resnici s ponižnostjo in odgovornostjo.«

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.