Fotografska razstava Evangelij trpljenja posvečena sv. Janezu Pavlu II.

Objavljeno: 05. 02. 2021

|

Kategorije: Zanimivosti

Fotografska razstava <strong>Evangelij trpljenja</strong> posvečena <EM>sv. Janezu Pavlu II.</strong>

Poliklinika Gemelli obeležuje letošnji svetovni dan bolnikov s fotografsko razstavo:”Evangelij trpljenja”, ki je posvečena sv. Janezu Pavlu II.

Ob 29. svetovnem dnevu bolnikov, ki bo potekal v četrtek, 11. februarja, bodo na rimski polikliniki Gemelli odprli drugi del fotografske razstave, posvečene sv. Janezu Pavlu II. Fotografije pod naslovom Evangelij trpljenja pripovedujejo osebne zgodbe svetega papeža in spomnijo na glavne zgodovinske dogodke Evrope 20. stoletja. »Preko fotografij, ki jih je za to priložnost podaril Dikasterij Svetega sedeža za komunikacijo, ter najpomembnejših besedil papeškega učenja, novi paneli postanejo zgodovinska in duhovna pot, ki obiskovalca spremlja skozi kraje in temeljne besede življenja papeža, ki je spremenil tek evropske zgodovine in bil luč v življenju in izkušnjah vsega človeštva,« beremo v sporočilu za javnost.

Msgr. Claudio Giuliodori, ki bo ob tej priložnosti na polikliniki daroval sveto mašo, pravi, da je sv. Janez Pavel II. živel posebno in izjemno izkušnjo bolezni in trpljenja, kar lepo predstavlja prvi del razstave, ki prinaša besede in dogodke, povezane z mnogimi papeževimi zdravljenji v polikliniki Gemelli.

»To učenje, tako bogato in globoko, se ne izčrpa samo s trenutki bolezni. Korenine steguje v življenje, ki je od otroštva dalje nosilo pečat ‘evangelija trpljenja’, kot se je tega on sam spominjal,« pravi Giuliodori. »Ta evangelij je papeža oblikoval, tako da je postal živa priča, kako se preko bolečine uresničuje skrivnost zveličanja v Kristusu in na osebni poti vsakega vernika. Ta drugi del razstave želi spremljati branje Salvifici doloris, ki poleg tega, da je dragoceno delo papeškega učenja, se razkrije tudi kot učlovečeno v samem papeževem življenju ter tako postane glavna pot za njegovo svetost.«

Sicer pa je z obhajanjem svetovnega dneva bolnikov na polikliniki Gemelli povezan tudi narodni dan za življenje, ki se bo obeležil v nedeljo, 7. februarja. V kapeli, posvečeni sv. Janezu Pavlu II., bo potekalo srečanje z naslovom Pričevalec za življenje – Carlo Casini. Predavala bo Marina Casini Bandini, docentka bioetike na Katoliški univerzi in predsednica Italijanskega gibanja za življenje. Rimski pomožni škof Paolo Ricciardi, ki je tudi delegat za pastoralo zdravja, pa bo popoldne daroval sveto mašo.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.