Informativni dnevi za vpis v slovenske katoliške šole

Objavljeno: 11. 02. 2021

|

Kategorije: Zanimivosti

<em>Informativni dnevi</em> za <STRONG>vpis</strong> v slovenske katoliške šole

V mesecu februarju bodo potekali informativni dnevi za vpis v srednje šole in na fakultete. V letošnjem letu, ko tradicionalnih informativnih dni ne bo mogoče izpeljati v živo, vse duhovnike, ki ste v stiku z mladimi, ko se odločajo o svojem nadaljnjem izobraževanju, še posebej vabimo, da jih opozorite na možnost šolanja v katoliških vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Na področju srednjih šol delujejo Gimnazija Želimlje, Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijska gimnazija Vipava in Škofijska klasična gimnazija (Ljubljana). Ob vsaki od omenjenih gimnazij deluje tudi dijaški dom, ki šolanje omogoča dijakom, ki bi se iz oddaljenejših krajev težje dnevno vozili k pouku.

Na področju univerzitetnega študija lahko na Katoliškem inštitutu (Ljubljana) študentje obiskujejo program poslovnih ved (ekonomije in prava), članica Univerze v Ljubljani pa je seveda tudi Teološka fakulteta.

Namesto običajnih obiskov ustanov, ki bi v živo običajno potekali sredi februarja, bodo na vseh ustanovah pripravljali različne spletne dogodke. Vabimo vas, da pozorno in z naklonjenostjo obravnavate obvestila in vabila, ki bi jih prejeli s strani omenjenih ustanov ter njihova sporočila ustrezno posredujete mladim, ki bi jih želeli spodbuditi k razmisleku o vpisu na te ustanove. Seveda ste lepo vabljeni, da tudi sami spremljate delo katoliških šol preko njihovih spletnih strani in socialnih omrežij. Vse informacije bodo zbrane tudi na naslovu https://solstvo.rkc.si.

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: arhiv PS

Obj.: M. B.

Povej naprej.