Otroci, pridružite se devetdnevnici k sv. Jožefu!

Objavljeno: 09. 03. 2021

|

Kategorije: Gradiva, Zanimivosti

<strong>Otroci</strong>, pridružite se<em> devetdnevnici k sv. Jožefu</em>!

Na spletni strani Don Bosko Slovenija so pripravili devetdnevnico k sv. Jožefu, ki si jo v pdf lahko brezplačno prenesete na svoje elektronske naprave.

Sveti Jožef bi moral biti glavni junak letošnjega leta, zapišejo na omenjeni spletni strani, saj je papež Frančišek 8. decembra 2020 razglasil leto svetega Jožefa. A kakor je bil sveti Jožef skromen v svojem zemeljskem življenju, tako skromno se ga mnogokrat spominjamo tudi mi. Z njim bi morali hoditi z roko v roki, ne glede na mesec ali leto.

Devetdnevnico v pdf formatu s čudovitimi barvnimi ilustracijami, ki odražajo Jožefovo vlogo v odrešenjski zgodovini, si lahko brezplačno preneseš in z njim z roko v roki preživiš devet duhovno bogatih dni.

Z devetdnevnico, ki jo je pripravila ekipa CatholicLink, nas vabijo, naj se vsaj pred njegovim praznikom, 19. marca, obrnemo nanj, da bi nas razmišljanje o njem navdalo z občudovanjem in nežnostjo. Sveti Jožef je bil pogumen, močan in odločen človek, ljubeč, odgovoren, ustrežljiv mož, predan, skromen in prijazen oče. V njem najdemo toliko vrlin za naše življenje!

Njegove roke so vzljubile deteta Jezusa tisto noč, ko se je potek zgodovine za vedno spremenil. Njegove oči so z začudenjem in prepolno ljubeznijo zrle dete, v katerem je prihajalo odrešenje. Vsak utrip svojega srca je posvetil Mariji in temu čudovitemu otroku, ki ga je tolikokrat prijel za roko, mu nudil objem, ga pogledal v oči, ga nasmejal in mu z vsako gesto dal razumeti, da je svoj »da« Bogu vzel za svojega.

 


Vir: Don Bosko Slovenija

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.