Filmski ustvarjalec Martin Jezeršek: Za vsako milost je potrebno vložiti trud

Objavljeno: 16. 03. 2021

|

Filmski ustvarjalec <strong>Martin Jezeršek</strong>: <em>Za vsako milost je potrebno vložiti trud</em>

Studio Siposh je v želji po dodatnemu prispevku k razvoju slovenske filmske produkcije in ustvarjanju priložnosti za neodkrite talente, razpisal filmski natečaj, na katerega se je s svojim izdelkom prijavil tudi Martin Jezeršek.

Komisija v zasedbi: David Sipoš, ustanovitelj in producent, Matías Zemljič, scenarist in montažer, Vid Planinc, mojster vizualnih efektov ter Alen Prelesnik, izvršni producent so se kot člani žirije zakopali v pregled prejetih izdelkov. Po tehtnem premisleku so bili rezultati jasni. Martin Jezeršek si po mnenju strokovne žirije na Wonderfestu zasluži 2. mesto.

Izdelki, ki si jih lahko ogledate v okviru natečaja Wonderfest, so nastali na podlagi filmskih posnetkov za serijo Dekalog, ki pripoveduje o desetih Božjih zapovedih. Prvo izmed desetih epizod Dekaloga si boste v petek, 19. marca ob 20.00, lahko ogledali na našem portalu.

 

»Zgodba me je zelo pritegnila, sam zelo rad hodim v gore in občudujem Božje stvarstvo. Za vsako milost pa je potrebno vložiti svoj trud.

V zgodbi plezalca in Mojzesa sem začutil močno vztrajnost in zaupanje Bogu, ko sta se povzpela na goro. Kljub vsem padcem na poti in skušnjavam, sta oba pogumno vstala in prepustila Božji volji, da ju vodi na poti. On nas je ustvaril in nas neizmerno ljubi, želi si da bi z njim živeli v večnosti.«

Martin Jezeršek

 

 


Vir: Studio Siposh

Foto: Studio Siposh

Obj.: M. B.

Povej naprej.