Mladi filmski ustvarjalec Tomaž Rihtar: Kaj pa, če se na pot ne odpravimo sami, ampak z Bogom?

Objavljeno: 17. 03. 2021

|

Mladi filmski ustvarjalec <strong>Tomaž Rihtar</strong>: <em>Kaj pa, če se na pot ne odpravimo sami, ampak z Bogom?</em>

Studio Siposh je v želji po dodatnemu prispevku k razvoju slovenske filmske produkcije in ustvarjanju priložnosti za neodkrite talente, razpisal filmski natečaj, na katerega se je s svojim izdelkom prijavil tudi Tomaž Rihtar.

Komisija v zasedbi: David Sipoš, ustanovitelj in producent, Matías Zemljič, scenarist in montažer, Vid Planinc, mojster vizualnih efektov ter Alen Prelesnik, izvršni producent so se kot člani žirije zakopali v pregled prejetih izdelkov. Po tehtnem premisleku so bili rezultati jasni. Tomaž Rihtar si po mnenju strokovne žirije na Wonderfestu zasluži 1. mesto.

Izdelki, ki si jih lahko ogledate v okviru natečaja Wonderfest, so nastali na podlagi filmskih posnetkov za serijo Dekalog, ki pripoveduje o desetih Božjih zapovedih. Prvo izmed desetih epizod Dekaloga si boste v petek, 19. marca ob 20.00 lahko ogledali na našem portalu.

 

»Mojzes in plezalec imata skupen cilj, da prideta na vrh gore in prav tako ima vsak izmed nas cilje v življenju, ki si jih želimo doseči. Tako kot pot na goro ni lahka, tako tudi naše življenjske poti večkrat ne potekajo brez zapletov in padcev. Kaj pa, če se na pot ne odpravimo sami, ampak z Bogom? Prav to vprašanje me je vodilo čez celotno ustvarjanje in v meni vzpodbudilo oblikovanje sporočila, koliko bolj smiselno in lažje je, če imamo na vseh naših poteh Boga, ki nas spremlja in nam kaže pot, če mu le zmoremo resnično zaupamo.«

Tomaž Rihtar

 


Vir: Studio Siposh

Foto: Studio Siposh

Obj.: M. B.

 

Povej naprej.