Podkast Goreči grm: Pogovor z Benjaminom Siterjem

Objavljeno: 18. 03. 2021

|

Kategorije: Gradiva, Življenje

Podkast <EM>Goreči grm</EM>: Pogovor z <strong>Benjaminom Siterjem</strong>

Podkast Mateja Cepina z naslovom Goreči grm prinaša pogovore s posamezniki, ki intenzivno odkrivajo in živijo svoje poslanstvo. Pogovor v največji meri teče o njihovih gorečih grmih – tistih dogodkih v njihovi preteklosti, ki so jim pomagali, da so, to kar so. Namen podkasta je pomagati poslušalcem, da bi tudi oni “odkrivali svoje goreče grme in pogumno stopali na novo pot”.

 

V pričujoči epizodi podkasta Goreči grm se je Matej Cepin pogovarjal z Benjaminom Siterjem.

Benjamin je mož, oče in vodja ene večjih družinskih organizacij v Sloveniji, imenovane Družina in življenje.

Po zanimivih srednješolskih letih se je srečal s protestanti. Sodelovanje z njimi ga je močno prevzelo, preko njih je osebno spoznal Jezusa in se vpisal na dvopredmetni študij teologije in filozofije. Zaposlil se je na Svetopisemski družbi Slovenije, kjer je med drugim pričel tudi z organizacijo Svetopisemskega maratona.

V organizaciji Družina in življenje se je zaposlil leta 2013, njeno vodenje pa je prevzel v letu 2020.

Pogovor je potekal o njegovi poti, poseben poudarek pa sta namenila njegovim gorečim grmom. Govorila sta tudi o tem, kako glavnina Slovencev (morda neverujočih) danes gleda na krščanstvo, kaj jih pri krščanstvu prepriča ter kako torej oznanjevati to presežno ljubezen.

»Danes ne moremo pričakovati, da bodo ljudje množično brali Sveto pismo,« pravi. »Gledajo pa nas, zakonske pare. Mi smo jumbo plakati za krščanstvo. Če bo iz naših odnosov vela presežnost, jih bo ta slej ko prej začela zanimati,« pravi gost.

Vabljeni k poslušanju pogovora!

 

 


Vir: Podkast Goreči grm

Foto: Podkast Goreči grm

Obj.: M. B.

Povej naprej.