Prva epizoda serije Dekalog:Jaz sem Gospod, tvoj Bog

Objavljeno: 18. 03. 2021

|

<strong>Prva epizoda</strong> serije <strong>Dekalog</strong>:<em>Jaz sem Gospod, tvoj Bog</em>

Na god sv. Jožefa, 19. marca, ob 20.00, je luč spletnih medijev zagledala prva epizoda serije Dekalog, ki predstavi prvo Božjo zapoved: “Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!” (5 Mz 5,6-7).

Z dinamično spremno besedo, strokovno podkrepljeno teološko razlago, z mogočno življenjsko zgodbo svetnika iz antičnega časa ter ob pričevanju dekleta, ki je po dolgih letih iskanja našlo svoj mir, smo se skozi navdihujoče zgodovinske filmske prizore odpravili v osrčje pomena prve Božje zapovedi.

Univerzalna filmska govorica nas hitro pritegne k vsebini, ki je vse prej kot dolgočasna, suhoparna in zastarela. Projekt je nastal v sodelovanju Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com in Studia Siposh, ki verjameta, da lahko tovrsten pristop podajanja temeljnih verskih vsebin in krščanskega nauka odlično dopolnjuje obstoječe pastoralno delo. Vabimo vas, da Dekalog širite med skupine na župnijah in v drugih skupnostih ter ga tudi sami s pridom uporabljate.

 

Prva epizoda serije Dekalog je po premierni predstavitvi na voljo v naši spletni trgovini.

Nakup epizode vključuje:

  • 1. epizodo Dekaloga 4K & HD (priporočeni video predvajalniki: VLC Player, PotPlayer),
  • katehezo za otroke in mlade,
  • katehezo za odrasle,
  • infografiko.

 

 

 

Povej naprej.