Prva epizoda serije Dekalog

4,99  z DDV

Prva epizoda serije Dekalog predstavi prvo Božjo zapoved: “Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!” (5 Mz 5,6-7).

Oglejte si celoten opis >>>

Kategorija:

Opis

Prva epizoda serije Dekalog

Prva epizoda serije Dekalog predstavi prvo Božjo zapoved: “Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!” (5 Mz 5,6-7).

Z dinamično spremno besedo, strokovno podkrepljeno teološko razlago, z mogočno življenjsko zgodbo svetnika iz antičnega časa ter ob pričevanju dekleta, ki je po dolgih letih iskanja našlo svoj mir, se bomo skozi navdihujoče zgodovinske filmske prizore odpravili v osrčje pomena prve Božje zapovedi.

Univerzalna filmska govorica nas bo hitro pritegnila k vsebini, ki je vse prej kot dolgočasna, suhoparna in zastarela. Projekt je nastal v sodelovanju Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com in Studia Siposh, ki verjameta, da lahko tovrsten pristop podajanja temeljnih verskih vsebin in krščanskega nauka odlično dopolnjuje obstoječe pastoralno delo.

Ob nakupu prve epizode Dekaloga prejmete:

  • prvo epizodo Dekaloga 4K & HD (h264, priporočeni video predvajalniki: VLC Player, PotPlayer),
  • predlogo kateheze za otroke in mlade;
  • predlogo kateheze za odrasle;
  • infografiko.

V primeru izbire plačila na TRR (preko UPN), boste Prvo epizodo Dekaloga vključno z gradivi prejeli po prejemu vašega nakazila na naš TRR račun.

 

Oglejte si napovednik:

Filmska serija Dekalog

Filmska serija Dekalog je vpogled v ozadje ter neverjetno brezčasno aktualnost desetih Božjih zapovedi. Ne bomo jih naučeno naštevali; dopustili bomo, da nas izzivajo in skupaj razmišljali, kaj vse nosijo v svojem sporočilu.

Preden odgovorimo na ta izziv, ki se bo odvijal skozi deset krajših epizod, bomo stopili z Mojzesom na goro. Potem, ko je že popeljal svoje ljudstvo iz Egipta, Mojzesa ni čakalo lagodno življenje in spanje na lovorikah. Prišel je klic. »Pridi k meni na goro in ostani tukaj! Dal ti bom kamniti plošči, postavo in zapovedi, ki sem jih zapisal ljudstvu v poduk« (2 Mz 24,12).

Obljuba in sadovi zaveze, ki jo je Bog sklenil s človekom, ne prihajajo brez napora. Četudi se zdi, da je včasih vse obrnjeno proti nam in so napori večji, kot jih zmoremo, je stiska tista, ki ”iztisne” iz nas najboljše. In ko se zdi, da smo ujeti v misli, česa vse ne smemo, je to – včasih zelo ozka – pot in večkrat naporen vzpon k Resnici, novemu upanju, bogatejši veri. Desetim zapovedim to vodenje k Resnici uspeva;  to je njihova osvobajajoča moč.

Verjamemo, da bo nova serija s svojim sporočilom in večplastno zgodbo dober navdih tako za vsakdan kot tudi za različne pastoralne dejavnosti.

Serija Dekalog po nekajletnem premoru sledi zelo uspešnemu filmskemu projektu Sedem zakramentov Cerkve, ki je prav tako nastal v okviru sodelovanja Davida Sipoša z ekipo in Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com.

Na vrh