Druga epizoda serije Dekalog

4,99  z DDV

Druga epizoda serije Dekalog se z igranim, vsebinskim in pričevanjskim delom zavrti okrog druge Božje zapovedi; Ne skruni Božjega imena!

Oglejte si celoten opis >>>

Kategorija:

Opis

Druga epizoda serije Dekalog

Druga epizoda serije Dekalog se z igranim, vsebinskim in pričevanjskim delom zavrti okrog druge Božje zapovedi; Ne skruni Božjega imena!

Dekalog ponuja vpogled v ozadje ter neverjetno brezčasno aktualnost desetih Božjih zapovedi. Ne bomo jih naučeno naštevali; dopustili bomo, da nas izzivajo in skupaj razmišljali, kaj vse nosijo v svojem sporočilu.

Zaradi pomena zaveze, ki jo je Bog sklenil s človeštvom ter ključne vloge zapovedi pri ohranjanju krščanskega moralnega kompasa, je Dekalog serija, ki želi osvežiti vedenje ali pa sploh prvič posredovati njihovo vsebino. Razlaga, ki smo jo morda pozabili ali pa še nikoli slišali zanjo, je podana preko pripovedovalčeve, strokovne in pričevanjske besede.

Skozi sodobno in dinamično filmsko pripoved Dekalog ponuja vedno aktualna izhodišča za pogovor in različne oblike dela v skupinah. V ta namen ob zakupu posamezne epizode prejmete posebej prilagojena vsebinska izhodišča, dve katehezi; za mlade in odrasle. Verjamemo, da bo nova serija s svojim sporočilom in večplastno zgodbo dober navdih tako za vsakdan kot tudi za različne pastoralne dejavnosti!

Po pripovedovalcu Mihu nas bo v drugi epizodi serije Dekalog najprej nagovoril profesor, nato se bomo podali v preteklost in spoznali Ivano Orleansko. V sklepnem delu serije nas bo s svojo življenjsko izkušnjo o pomenu spoštovanja Božjega imena pretresla Pia.

Ob nakupu prve epizode Dekaloga prejmete:

  • drugo epizodo Dekaloga 4K & HD (h264, priporočeni video predvajalniki: VLC Player, PotPlayer),
  • predlogo kateheze za otroke in mlade;
  • predlogo kateheze za odrasle;
  • infografiko.

V primeru izbire plačila na TRR (preko UPN), boste Drugo epizodo Dekaloga vključno z gradivi prejeli po prejemu vašega nakazila na naš TRR račun.

 

Oglejte si napovednik:

Filmska serija Dekalog

Filmska serija Dekalog je vpogled v ozadje ter neverjetno brezčasno aktualnost desetih Božjih zapovedi. Ne bomo jih naučeno naštevali; dopustili bomo, da nas izzivajo in skupaj razmišljali, kaj vse nosijo v svojem sporočilu.

Preden odgovorimo na ta izziv, ki se bo odvijal skozi deset krajših epizod, bomo stopili z Mojzesom na goro. Potem, ko je že popeljal svoje ljudstvo iz Egipta, Mojzesa ni čakalo lagodno življenje in spanje na lovorikah. Prišel je klic. »Pridi k meni na goro in ostani tukaj! Dal ti bom kamniti plošči, postavo in zapovedi, ki sem jih zapisal ljudstvu v poduk« (2 Mz 24,12).

Obljuba in sadovi zaveze, ki jo je Bog sklenil s človekom, ne prihajajo brez napora. Četudi se zdi, da je včasih vse obrnjeno proti nam in so napori večji, kot jih zmoremo, je stiska tista, ki ”iztisne” iz nas najboljše. In ko se zdi, da smo ujeti v misli, česa vse ne smemo, je to – včasih zelo ozka – pot in večkrat naporen vzpon k Resnici, novemu upanju, bogatejši veri. Desetim zapovedim to vodenje k Resnici uspeva;  to je njihova osvobajajoča moč.

Verjamemo, da bo nova serija s svojim sporočilom in večplastno zgodbo dober navdih tako za vsakdan kot tudi za različne pastoralne dejavnosti.

Serija Dekalog po nekajletnem premoru sledi zelo uspešnemu filmskemu projektu Sedem zakramentov Cerkve, ki je prav tako nastal v okviru sodelovanja Davida Sipoša z ekipo in Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com.

Naslov

Na vrh