Papežev molitveni namen za april : Temeljne človekove pravice

Objavljeno: 07. 04. 2021

|

Kategorije: Gradiva, Zanimivosti

Papežev <strong>molitveni namen za april </strong>: <em>Temeljne človekove pravice</em>

V letošnjem aprilu molimo po papeževem namenu za tiste, ki tvegajo življenje, ko se bojujejo za temeljne pravice med obdobjem diktatur, v času avtoritarnih režimov ali celo v demokracijah, ki so v krizi, da bi videli, da njihove žrtve in njihovo delo prinaša bogate sadove.

Za obrambo temeljnih človekovih pravic je potreben pogum in odločnost. Mislim na dejstvo dejavno se upreti revščini, neenakosti; pomanjkanju dela, zemlje, doma, ki so družbene in delavske pravice.

Razmislite, da večkrat temeljne človekove pravice niso enake za vse. So prvorazredni, drugorazredni, tretjerazredni ljudje ter osebe, ki se jih ima za izmeček. Ne. Biti morajo enake za vse. In v nekaterih krajih branjenje dostojanstva oseb lahko pomeni iti v zapor, tudi brez procesa. Ali pa lahko tudi pomeni biti obrekovan. Vsako človeško bitje ima pravico do celovitega razvoja, in te temeljne pravice, ne sme zanikati nobena država.

Molimo za tiste, ki tvegajo življenje, ko se bojujejo za temeljne pravice med obdobjem diktatur, v času avtoritarnih režimov ali celo v demokracijah, ki so v krizi, da bi videli, da njihove žrtve in njihovo delo prinaša bogate sadove.

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.