Simpozij z naslovom Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga

Objavljeno: 15. 04. 2021

|

Kategorije: Zanimivosti

Simpozij z naslovom <strong>Judovsko-krščanski viri</strong> <EM>in razsežnosti dialoga</EM>

Revija Edinost in dialog bo v sodelovanju s Centrom judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor in s podporo ARRS raziskovalnega programa Judovsko-krščanski viri in razsežnosti pravičnosti obeležila 55. obletnico objave koncilske izjave Nostra Aetate, ki je omogočila sistematičen dialog med Katoliško cerkvijo in judovstvom. Posebna številka bo obravnavala teološka, zgodovinska in kulturna vprašanja, oblikovana v zadnjih desetletjih, in poudarila poseben status judovsko-katoliškega dialoga.

Simpozij se bo izvedel 20. in 21. aprila 2021. V luči najnovejših epidemioloških okoliščin in protikovidnih ukrepov, ki jih je nedavno sprejela Vlada Republike Slovenije, bo simpozij v celoti izveden v virtualni obliki – povezava.

Vstop bo mogoč pol ure pred začetkom programa, zaradi velikega števila udeležencev pa priporočamo, da se nam pridružite najkasneje 15 minut pred začetkom.

Program predavanj je organiziran po tematskih sklopih, vsak tematski sklop bo imel tudi svojega moderatorja/-ico. Posamezen predavatelj/-ica ima za predstavitev referata na voljo največ 20 minut.

Celoten dogodek se bo snemal za dokumentacijske in promocijske namene.

Program in razpored predavanj sta objavljena na spletni strani Teološke fakultete UL.

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Teološka fakulteta UL

Obj.: M. B.

Povej naprej.