Šmarnice za otroke in odrasle

Objavljeno: 29. 04. 2021

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Šmarnice</strong> <em>za otroke</em> in odrasle

Slovenski katehetski urad je skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo pripravil: – šmarnice za otroke z naslovom Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje avtorja Aca Jeranta in – šmarnice za odrasle z naslovom Camino, pot, ki se začne na koncu avtorja Marka Rijavca.

Šmarnice za otroke Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in malim angelom Serafinčkom približajo svetniške like vseh starosti, stanov in obdobij. Otroke vabijo, da bi tudi sami v vsakdanjem življenju pogumno stopili na pot svetosti in vedno bolj postajali Jezusovi prijatelji: »Nihče ni tako dober, da ne bi mogel biti še boljši. Prav tako ni nihče tako velik prijatelj z Jezusom, da ne bi mogel biti še večji.«

Šmarnice za odrasle Camino, pot, ki se začne na koncu pa nas v svetem Jakobovem letu vabijo, da v mislih prehodimo camino, Jakobovo romarsko pot, ki nas vabi k soočanju z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Gre za pot za Gospodom, pot k sebi. Pot, ki krene vedno malo drugače, kot načrtujemo, a nas hkrati vabi, da bi zaupali in se spreminjali – da bi bili bližje Njemu: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj« (Mt 16,24).

Vsem, ki se boste zbirali pri šmarnicah, želimo blagoslovljen Marijin mesec maj in vas lepo pozdravljamo!

 


Vir: Slovenski katehetski urad in Celjska Mohorjeva družba  

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

 

Povej naprej.