Pri svetih mašah v cerkvah, ki se nahajajo v “rumenih” statističnih regijah, odslej navzočih več vernikov

Objavljeno: 30. 04. 2021

|

Pri <strong>svetih mašah</strong> v cerkvah, ki se nahajajo v <strong>“rumenih” statističnih regijah</strong>, odslej navzočih <em>več vernikov</em>

Slovenski škofje so se seznanili z novim Odlokom o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji z dne 29. aprila 2021, (Uradni list RS št. 66/2021). Na osnovi omenjenega odloka so škofje za čas od 30. aprila 2021 do vključno 9. maja 2021 določili, da se pri verskih obredih v cerkvah v statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška (Zemljevid statističnih regij: https://www.stat.si/obcine/sl) omeji na enega udeleženca oz. člana istega gospodinjstva (družino) na 20 kvadratnih metrov.

V zaprtih prostorih, v katerih sicer ne bi bilo dovoljeno združevanje desetih udeležencev, je dovoljeno število udeležencev največ deset, če je med njimi mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva (npr. manjše cerkve in kapele). Nova navodila slovenskih škofov za čas od 30. aprila do 9. maja 2021 so dostopna na naslednji povezavi.

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: M. B.

Obj.: M. B.

Povej naprej.