Goreči grm: Pogovor s Katjo Ban

Objavljeno: 25. 05. 2021

|

Kategorije: Gradiva

<strong>Goreči grm</strong>: Pogovor s <em>Katjo Ban </em>

Podkast Mateja Cepina z naslovom Goreči grm prinaša pogovore s posamezniki, ki intenzivno odkrivajo in živijo svoje poslanstvo. Pogovor v največji meri teče o njihovih gorečih grmih – tistih dogodkih v njihovi preteklosti, ki so jim pomagali, da so, to kar so. Namen podkasta je pomagati poslušalcem, da bi tudi oni “odkrivali svoje goreče grme in pogumno stopali na novo pot”.

V trinajsti epizodi je bila gostja podkasta Katja Ban, v poklicnem življenju vzgojiteljica, v zasebnem pa žena in mati petim otrokom.

Po štirih nosečnostih in otrocih, ki so se rodili brez posebnih zapletov, je v peti nosečnosti eden od začetnih pregledov pri ginekologu njej in njeni družini življenje obrnil na glavo. Hčerka Katarina je dobila diagnozo trisomija 18, ki jo običajno spremljajo veliki medicinski zapleti ter visoka verjetnost umrljivosti otroka že med nosečnostjo ali v prvem letu življenja.

V času pogovora je bila Katarina stara skoraj leto in pol, imela je težko srčno napako in se razvijala zelo drugače kot »običajni« otroci.

Pogovor je potekal o veščini načrtovanja, o časih, ko se načrti postavijo na glavo, o upravljanju z negotovostmi in nenazadnje tudi o tem, kaj je njena družina s Katarino pridobila in kaj izgubila.

Nekaj dni po pogovoru, natančneje 21. aprila 2021, pa je Katarina odšla v Jezusovo naročje.

 


Vir: Podkast Goreči grm

Foto: Podkast Goreči drm

Obj.: M. B.

Povej naprej.