Izredno odprtje Papeških vil: 31. maj, 1. in 2. junij

Objavljeno: 26. 05. 2021

|

Kategorije: Zanimivosti

<EM>Izredno</EM> <strong>odprtje Papeških vil</strong>: 31. maj, 1. in 2. junij

Iz Vatikanskih muzejev so sporočili, da bodo Papeške vile v Castel Gandolfu odprle svoja vrata za obiskovalce tudi prihodnji ponedeljek, 31. maja, ter torek in sredo, 1. in 2. junija.

Vrtovi Vile Barberini, ki so bili nekoč namenjeni izključno za sprehode papežev med njihovim bivanjem v poletni rezidenci v Castel Gandolfu, so v tem času na ogled v svoji najboljši različici: steza vrtnic prekipeva od barv, azaleje, lokvanji in druge rože so v polnem razcvetu, italijanski renesančni vrtovi pa so odeti v sijočo zeleno barvo.

Ta prijetni kraj, kjer sta se narava in zgodovina naučili sobivati v čudovitem ravnovesju, obiskovalci lahko odkrivajo peš ali z ekološkim avtobusom. Vidni so ostanki vile cesarja Domicijana, kriptoportik in malo gledališče. Starodavne ruševine pripovedujejo o tem, da zgodovina teh krajev sega v daljno preteklost in ima svoje korenine v času antičnega Rima, ko so nekateri vladarji za letovanje izbirali jezero in gozdove albanskih gričev.

Skupaj z vrtovi si bo mogoče ogledati tudi Apostolsko palačo, ki leži na enem najvišjih bregov jezera v Castel Gandolfu. Poleg lepih razgledov obiskovalci lahko vidijo tudi slike, dragocene predmete, liturgična oblačila, uniforme ter celo zasebne sobe papeškega stanovanja: papeževo spalnico, knjižnico in zasebno kapelo.

Nakup vstopnic je mogoč na spletni strani tickets.museivaticani.va.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.