Papežev molitveni namen za mesec junij: Lepota poročenosti

Objavljeno: 02. 06. 2021

|

Kategorije: Vera, Zanimivosti

Papežev molitveni namen za <strong>mesec junij</strong>: <em>Lepota poročenosti</em>

S papeževim video namenom za mesec junij 2021 molimo za mlade, da bi se na poročenost pripravljali s pomočjo krščanske skupnosti, da bi rastli v ljubezni z velikodušnostjo, zvestobo in potrpežljivostjo. Za ljubezen je namreč potrebno veliko potrpežljivosti. Toda, kajne, da je tega vredna?

Je res to, kar pravijo nekateri, da se mladi ne želijo poročiti, še zlasti v tako težkih časih? Poročiti se in deliti si življenje z drugim je nekaj lepega. Je pa zahtevno potovanje, včasih težko, kdaj pa kdaj tudi konfliktno, a je vredno tvegati. In na tem potovanju vsega življenja nevesta in ženin nista sama. Spremlja ju Jezus.

Poročenost ni samo »družbeno« dejanje, saj je poklicanost, ki se porodi v srcu, je zavestna odločitev za vse življenje, za katero pa je potrebna posebna priprava. Prosim vas, nikoli ne pozabite tega! Bog ima sanje za nas, ljubezen. Vabi nas, da si jo pridobimo. Pridobimo si ljubezen, ki jo sanja Boga.

Molimo za mlade, da bi se na poročenost pripravljali s pomočjo krščanske skupnosti, da bi rastli v ljubezni z velikodušnostjo, zvestobo in potrpežljivostjo. Za ljubezen je namreč potrebno veliko potrpežljivosti. Toda, kajne, da je tega vredna?

 

 


Vir: Vatican News

Foto: Posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.