Papežev video namen za avgust 2021: Molimo za Cerkev na poti

Objavljeno: 04. 08. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu, Gradiva

Papežev <strong>video namen</strong> za avgust 2021: <em>Molimo za Cerkev na poti</em>

S papeževim video namenom za mesec avgust 2021 molimo za Cerkev, da bo prejela od Svetega Duha milost in moč za prenovo v luči evangelija.

Cerkvi lasten je klic po evangeliziranju, kar pa ne pomeni prozelitizma, ne. Njena poklicanost je evangelizirati. Še več, evangelizirati je namreč identiteta Cerkve.

Cerkev lahko prenovimo samo z razločevanjem Božje volje v vsakdanjem življenju in sprožimo spremembo pod vodstvom Svetega Duha. Prenova nas samih kot oseb je ta sprememba. Dopustimo, da nas Sveti Duh, ki je dar Boga v naših srcih, spominja tega, kar je učil Jezus in nam pomaga to udejanjiti.

Začnimo prenavljati Cerkev s prenovo nas samih. Brez vnaprej izdelanih idej, brez predsodkov, brez togosti, napredujmo izhajajoč iz duhovne izkušnje, izkušnje podaritve, izkušnje dejavne ljubezni, izkušnje služenja.

Sanjam pa o še bolj misijonarski izbiri, ki gre naproti srečanju z drugem, a brez prozelitizma in ki spreminja vse njene strukture zaradi evangeliziranja sedanjega sveta. Ne pozabimo, da ima Cerkev vedno težave, vedno gre skozi krize, saj je živa: žive stvari zapadajo v krize. Samo mrtvi ne zapadejo v krizo.

Molimo za Cerkev, da bo prejela od Svetega Duha milost in moč za prenovo v luči evangelija.

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.