Kako v času poletnih počitnic v družini poživiti vero?

Objavljeno: 05. 08. 2021

|

Kategorije: Vera, Življenje

Kako<em> v času poletnih počitnic</em> v družini <strong>poživiti vero</strong>?

V času poletnih počitnic so šole zaprte. Življenje se spremeni. Ni več ustaljenega reda in rutine, ki jima sledimo v šolskem letu in uživamo presenečenja, ki nam jih prinaša poletje. V tem obdobju se zgodi, da pozabimo tudi na družinske molitvene navade in obrede … Nekaj preprostih načinov, kako lahko poživite vero v svoji družini, najdete v naslednjih vrsticah.

  1. Molitev vključite v dnevni ritem

Ni nujno, da si čas za molitev vzamemo samo pred kosilom ali zvečer, obstaja veliko načinov, kako molitev vključiti v ritem dneva in tako poživiti vero v družini. Lahko na primer na kratko skupaj zmolite, preden se razkropite po različnih dejavnostih ali nalogah, ki vas čakajo. Skupaj na primer zmolite molitev Angel Gospodov. Pri kosilu ali večerji lahko preberete kratek odlomek iz Svetega pisma. Če so otroci že večji, lahko skupaj zmolite hvalnice ali večernice.

  1. V svojem domu uredite molitveni kotiček

Ali se v vašem domu opazi, da ste verni? Imate kotiček za molitvena gradiva oz. molitev? Če ne, je letošnje poletje odlična priložnost, da v svojem domu ali v molitvenem kotičku najdete mesto za preprost nabožni predmet in tako postavite Boga v središče svojega dneva in družinskega življenja. V molitveni kotiček lahko na primer postavite Sveto pismo in rožni venec, nabožno sliko ali kipec.

  1. Obiščite Jezusa

Kdaj ste se zadnjič ustavili pred tabernakljem? Kdaj ste tja odšli skupaj in tam na kratko zmolili kot družina? Če tega že dolgo niste storili, je sedaj lepa priložnost, da skupaj obiščete Jezusa. Lahko ste prepričani, da bo srečanje z živim Jezusom poživilo vero vaše družine.

Če vas skrbi, da bodo otroci v času molitve prehrupni in nemirni, skušajte poiskati primeren čas za molitev. Češčenje naj vključuje molitev, petje in čas tišine.

  1. Vero lahko poživi tudi skupno romanje

Romanja imajo v katoliški Cerkvi dolgo in bogato zgodovino. Stoletja možje in žene v molitvi romajo na svete kraje po vsem svetu. Čeprav si pogosto predstavljamo, da so romanja dolga potovanja, lahko romamo ne glede na omejitve družinskega proračuna. Kongregacija za bogoslužje pravi, da romar gre v svetišče, da bi srečal Boga, bil v Njegovi bližini, ga slavil in mu odprl svoje srce. Že obisk cerkve v bližnjem mestu lahko spremlja globoka molitev. Oglejte si kraje v svoji okolici in zagotovo boste našli tudi kakšno romarsko cerkev.

 


Besedilo povzeto in prevedeno (z dovoljenjem izključno za Portal Pridi in poglej) po: Žena vrsna

Foto: Unsplash

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.