Nedelja mladih, Teden mladih in jubilejna Stična mladih

Objavljeno: 12. 08. 2021

|

Kategorije: Mladi, Uredniški izbor

<strong>Nedelja mladih</strong>, <em>Teden mladih</em> in jubilejna Stična mladih

V mesecu septembru bo potekala jubilejna Stična mladih. Štirideset let omenjeni festival vzgaja, utrjuje v veri in spodbuja generacije mladih.

Andreja Perc iz Urada za mlade je v Mladoskopu na Radiu Ognjišče opisala pestro dogajanje. Vstopamo v pomembno obdobje, saj so mladi nosilci novih idej, nosilci Duha in zagon življenja po veri, če jim le damo mesto, prostor in potrditev.

Poudarila je, da je v mladih je resnično močan naboj, pomembno je, da znamo biti ob njih, jim pustimo, da razložijo svoje ideje in jim jih pomagamo uresničiti, če so seveda realno izvedljivi.

Sama pravi: »Od mladih se učim prožnosti in odzivnosti, ob njih sčasoma izgubljam svojo trdoto, da mora biti vse natančno, takrat in tako, kot si jaz zamislim. Pri delu in srečevanju z mladimi je mnogo več od same forme, ljudje se namreč z leti radi formuliramo. Veliko dobim od (in ob) mladih.«

Septembra se v Cerkvi v Sloveniji pričenja triletno obdobje posvečeno mladim, najprej z obeležitvijo Nedelje mladih, nato Tednom mladih in vrhom na Stični mladih. Geslo tako Nedelje kot Tedna mladih je enako kot na Stični: »Utrdi moje korake« iz psalma 40, ki sovpada tudi s štirideseto, letos jubilejno Stično mladih.

Nedelja mladih sovpada tudi s katehetsko nedeljo, tako prizadevanj spremljanja mladih ne bomo drobili, ampak povezovali. Namen Nedelje mladih je, da se v župnijskem občestvu zahvalimo prispevku mladih. Vsaka župnija živi nekoliko drugače in je prav, da določeno nedeljo namenimo tudi mladim, molitvi zanje, podpori, da jih spoznamo, jim damo mesto in jih slišimo ter se spoznamo z njihovimi dejavnostmi ter prispevki, ki jih vložijo za dobro sobivanje v veri znotraj lokalne, župnijske skupnosti.

 


Povzeto po: Radio Ognjišče

Foto: Stična mladih

Obj.: M. B.

Povej naprej.