Obnovitev izročitve Božji Materi Mariji na praznik Marijinega vnebovzetja

Objavljeno: 12. 08. 2021

|

Kategorije: Vera

<strong>Obnovitev izročitve</strong> <em>Božji Materi Mariji</em> na praznik Marijinega vnebovzetja

“Poletje nas spominja na počitnice, dopuste, sprostitev in še toliko drugih stvari, ki spremljajo poletne dneve. Kristjanovo poletje pa svoj višek doživlja v prazniku Marijinega vnebovzetja, ki verne kristjane povabi na romanja v številne božjepotne cerkve. S temi romanji pokažemo svoje zaupanje v Marijino priprošnjo, izražamo svojo hvaležnost za uslišanja, ki smo jih bili deležni, in dejavno pokažemo, da ohranjamo krščanske korenine naših prednikov in si prizadevamo, da bi ostajale žive in globoke tudi za tiste, ki pridejo za nami.

Praznik bo slovesen tudi v našem narodnem in škofijskem Marijinem svetišču na Brezjah. Mariji se hočemo zahvaliti za vso podporo in pomoč, ki smo ju bili deležni v preteklem letu, letu zahtevnih preizkušenj, v katerem pa sta se pokazali naša solidarnostna zrelost in pripravljenost pomagati drug drugemu. Zavedamo se, da prizadevanje za zajezitev in zmago nad virusom še vedno poteka, zato bomo prosili tudi za skupen nastop vseh, ki odločajo. Mariji bomo zato priporočili našo Cerkev, naše družine, naše izseljence in zdomce. Priporočili ji bomo vse, ki so v naši državi odgovorni za skupno dobro in za pozitivno naravnanost naših medsebojnih odnosov. Priporočili ji bomo našo državo, ki letos obhaja svojo 30-letnico”, je v svojem povabilu k obhajanju obnovitve izročitve slovenskega naroda Mariji zapisal ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore.

Glavna romarska maša na Brezjah bo ob 10.00. Pri tej maši bo še posebej slovesno potekala obnovitev izročitev našega naroda Mariji, saj je nadškof dr. Alojzij Šuštar leto dni po razglasitvi samostojnosti prav na Brezjah prvič izročil slovenski narod Mariji.

Nadškof Zore tudi duhovnike in vernike vabi, da na ta praznik zmolimo molitev izročitve slovenskega naroda Mariji.

 


Vir: Sporočila slovenskih škofij

Foto: arhiv PS

Obj.: M. B.

Povej naprej.