Papež Frančišek povabil k molitvi za pomiritev situacije v Afganistanu in za Haiti

Objavljeno: 16. 08. 2021

|

Kategorije: Vera

Papež Frančišek povabil k <strong>molitvi</strong> za pomiritev situacije v <em>Afganistanu in za Haiti</em>

Po molitvi Angel Gospodov in blagoslovu je papež Frančišek, v nedeljo, 16. avgusta, izrazil zaskrbljenost zaradi situacije v Afganistanu in povabil k dialoški mirni rešitvi. Sveti oče je nadalje povabil k solidarnosti s haitskim ljudstvom in skupaj z zbranimi na Trgu zmolil zdravamarijo za Haiti.

Papež zaskrbljen nad situacijo v Afganistanu

Dragi bratje in sestre, pridružujem se enodušni zaskrbljenosti zaradi situacije v Afganistanu. Prosim vas, da skupaj z mano molimo Boga miru, da bi prenehalo rožljanje orožja in da bi rešitev iskali v dialogu za mizo. Samo tako se bo izmučeno prebivalstvo te države, ženske, moški, ostareli in otroci, lahko vrnilo na svoje domove in živelo v miru ter varnosti in v polnem medsebojnem spoštovanju.

Molitev za Haiti, ki ga je prizadejal potres

Zadnje ure je bil zaznan močan potres na Haitiju, ki je povzročil številne mrtve, ranjene  ter ogromno materialno škodo. Želim izreči svojo bližino tem prebivalcem, ki jih je potres tako močno prizadel. Medtem ko povzdigujem svojo molitev Gospodu za žrtve, se obračam s spodbujajočo besedo na preživele z željo, da jim bo pomagala mednarodna skupnost. Solidarnost vseh lahko blaži posledice tragedije. Skupaj prosimo Marijo za Haiti. Zdrava Marija …

Papež izraža bližino vsem, ki počitnikujejo in tistim, ki ne morejo

Nadalje pozdravljam vse tistie, ki preživljajo avgustovske počitnice po različnih letoviških krajih. Voščim jim vedrino in mir. Ne morem pa pozabiti na tiste, ki ne morejo oditi na dopust, na tiste, ki so ostali v službi skupnosti in tudi tiste, ki se nahajajo v neravno prijetni situaciji, ki jo je poslabšala vročina in zaprtje nekaterih storitev zaradi dopusta. Predvsem mislim na bolnike, na ostarele, na zapornike, brezposelne, begunce in vse tiste osebe, ki so same in v težavah. Marija naj nad vsakega od njih razširi svoje materinsko varstvo.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.